Defileom omladinaca NK Čelik počelo obilježavanje 77. rođendana kluba s Bilinog polja
Danas je počelo obilježavanje 77 rođendana kluba s Bilinog polja

U nedjelju na Bilinom polju Čelik dočekuje Velež

Defileom omladinaca NK Čelik počelo obilježavanje 77. rođendana kluba s Bilinog polja

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

U proteklih 77 godina nogometni klub Čelik postao je simbol Zenice, te jedan od najuspješnijih klubova u ovom gradu, čija je tradicija poznata u Evropi, ali i svijetu.  Dolaskom nove mlade Uprave kluba, kao i prošle godine počelo je obilježavanje rođendana kluba, kako to i dolikuje jednom fudbalskom gigantu.

Proslavu rođendana, koji je zvanično sutra, 16. juna kada je i osnovan klub 1945. godine, danas su započeli omladinci Čelika (pjetlići, predpioniri, pioniri, kadeti, juniori), koji su svečanim defileom, odnosno šetnom od stadiona Bilino polje do robne kuće Bosna još jednom skrenuli pažnju svim Zeničanima šta ovaj klub znači za ovaj grad i njegove stanovnike.

Inače, kadeti Čelika su prvaci Omladinske lige FBiH, grupa "Centar", a već sutra u Tomislavgradu igraju polufinalnu utakmicu u završnici Omladinske lige Bosne i Hercegovine. Vrijedi istaći da su mnogi juniori ove sezone postali važan kotačić u igri seniorske ekipe Čelika, koja naredne sezone ima ambicije ulaska u viši rang.

Na platou ispred Robne kuće Bosanka postavljen je i Fan Shop, odnosno kućica NK Čelik, gdje se vrši prodaja obilježja kluba, ali i ulaznice za koncert zeničke grupe Nemoguće Vruće u subotu, te za utakmicu između NK Čelik i FK Velež Mostar, koja se igra u nedjelju na stadionu Bilino polje od 19:30 sati.

Za sutra je ispred kućice NK Čelik zakazana zajednička proslava, druženje s igračima i sponzorima, slikanje, brojne igrice i još mnogo toga.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Zaista u klubu s Bilinog polja ništa ne prepuštaju slučaju, te je organiziranje proslave rođendana kluba svakako bitan segment u oporavku NK Čelik, vraćanju na normalni kolosijek, te skorom povratku u Premijer ligu, gdje je i mjesto ovom klubu.

Vrijedi istaći da su nogometaši Čelika danas u Varešu rezultatom 1:4 u okviru polufinala Kupa ZDK upisali i 16 uzastopnu pobjedu, te će naredne sedmice pokušati osvojiti i trofej Kupa ZDK, dok su već osigurali nastup u Kupu FBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lenox
Mozda i posljednji
0 11
Mostarac94
Sretan rođendan likČe i da nam se sto prije vratis !
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi