Čelik preokretom u drugom dijelu do pobjede nad Varešom
Haris Šehić u posljednje dvije utakmice ponajbolji je igrač Zeničana, a i danas je postigao jedan gol za crno-crvene

Kup ZDK, 1.kolo

Čelik preokretom u drugom dijelu do pobjede nad Varešom

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika i Vareša danas su na Bilinom polju odigrali meč u okviru 1.kola Kupa ZDK. U sjajnom meču na kraju je slavila ekipa Čelika rezultatom 3:2, a zanimljivo da su svi golovi postignuti u drugom poluvremenu.

Zeničani su nakon 13 utakmica u Kantonalnoj ligi ZDK danas ušli kao veliki favoriti protiv Vareša, kojeg su nedavno u okviru prvenstva pobijedili u Zenici 4:0. S toga je danas trener domaće ekipe Pavle Skočibušić danas odmarao nekoliko prvotimaca, jer Čelik u subotu igra protiv Žepča, te eventualnom pobjedom može već slaviti ulazak u viši rang.

Prvo poluvrijeme proteklo je u terenskoj nadmoći domaće ekipe, ali odbrana gostiju igrala je veoma dobro, te je prvo poluvrijeme okončano je bez golova 0:0.

U drugom poluvremenu prava rapsodija golova, Vareš je poveo u 53.minuti 0:1. Taj gol kao da je naljutio domaće igrače, koji ubacuju u brzinu više, te postižu dva gola, prvo je rezultat izjednačio Haris Šehić u 65. minuti, da bi u 72.minuti iz jedanaesterca pogodio Gabrijel Popović, nakon što je nepropisno u petercu zaustavljen Aidin Mahmutović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kada su se Zeničani ponadali da su slomili otpor gostiju, Vareš ponovo poravnava rezultat nakon lijepe akcije u 75.minuti za 2:2. Nakon toga ponovo crno-crveni pritišću zadnju liniju gostiju, te do novog vodstva dolaze u 81. minuti, a strijelac za 3:2 bio je Sani Salijević.

Do kraja utakmice nije bilo više golova, te je Čelik rezultatom 3:2 slavio tešku pobjedu nad danas veoma dobrom ekipom Vareša. Zeničani su se plasirali u drugo kolo Kupa ZDK, gdje će dočekati ekipu Rudara iz Breze.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baco
Ja i...
0 4
Hamid
Celik se nesali
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi