Kao da je evropska utakmica: Atmosfera u Zenici ostavlja bez riječi

Čelik je ponos Zenice, to je još jednom dokazano

Kao da je evropska utakmica: Atmosfera u Zenici ostavlja bez riječi

Haris Zilić, foto: Dino Kurbegović

Utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine od 16 sati igraju Čelik i Radnik Bijeljina, a u Zenici je pravi praznik fudbala.

Nedjelja, lijepo vrijeme, idealan termin, sve se potrefilo da Zenica i Zeničani još jednom pokažu koliko dozu ljubavi imaju prema svom Čeliku.

Na tribinama stadiona nalazi se oko 8.000 gledatelja, a atmosfera je zaista nevjerovatna.

Na momente imate osjećaj da se igra neka evropska utakmica, a ne meč osmine finala Kupa BiH između trećeligaša i drugoligaša.

Poznato je da je Čelik član Druge lige FBiH - skupina centar koja je treći rang, dok je Radnik u Prvoj ligi RS koja je drugi rang takmičenja u našoj državi.

Pjesma, navijanje, skandiranje, sve generacije u Zenici danas su uz svoj Čelik.

Oglasi

Atmosfera koju je nekako i teško opisati riječima, a mi vam dio iste prenosimo u narednom videu.

Čelik je u prošloj rundi senzacionalno izbacio FK Sarajevo i plasman među osam u BiH bila bi velika nagrada za ovu mladu ekipu.

Ponos Zenice se lagano oporavlja, a mnogi su saglasni u konstataciji da vrh bh. fudbala nije isti bez Čelčika i nevjerovatne atmosfere sa Bilinog polja.

Ekipe igraju u sastavima:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Čelik: Durmo, Arnautović, Vardo, Mehić, Međuseljac, Isaković, Karalić, Žuna, Šijerkić, Sivac, Durmiš.

FK Radnik Bijeljina: Lakić, Jokić, Paranos, Došlo, Matković, Vasić, Maksimović, Maletić, Danilović, Rašević, Ristić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brotherze
Bilino u katastrofalnom stanju, fudo je i to unistio
2 0
Ss.ba
Fujdo. Vidiš li ovo?? Čelik ima ko da brani. Srami se zbog odrzavanja stadiona i travnjaka. Čekaš da neko drugi plati? Mozda nogometni savez? Fuad Kasumovic najveci prevarant.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi