Duvnjak: Poštujemo i cijenimo Radnik, ali uz podršku s tribina vjerujemo u pobjedu
Zeničani puni optimizma pred sutrašnji meč osmine finala Kupa BiH protiv Radnika

Zeničani žele među osam najboljih u Kupu BiH

Duvnjak: Poštujemo i cijenimo Radnik, ali uz podršku s tribina vjerujemo u pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra (nedjelja) će na Bilinom polju od 16 sati u okviru osmine finala Kupa BiH dočekati Radnik iz Bijeljine. Biće to duel ekipa koje su nekada igrale brojne susrete u Premijer ligi. Ekipa Radnika trenutno je na sedmoj poziciji 1. lige RS-a, dok je Čelik nakon prvog dijela sezone lider na tabeli Druge lige FBiH, grupa "Centar".

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana i press konferencija uoči ovog zanimljivog duela, koji će biti u izravnom televizijskom prenosu. Na pressu prisutnim medijima su se obratili generalni direktor kluba Emir Ćerim, te šef stručnog štaba Armin Duvnjak.

Direktor kluba kazao je nešto više o organizaciji utakmice, prodaji karata i ostalim stvarima vezanih za ovaj meč

"Nakon dugo vremena i zimske pauze sutra počinje sezone, učinili smo sve da ekipi priuštimo najbolje uslove za treniranje i pripremu za drugi dio sezone. Ekipa je pojačana ciljano, mislim da smo pogodili s njima, nadamo se da će to pokazati i na takmičarskim utakmicama. Pozvao bih sve da ranije kupe ulaznice, da se sutra ne bude stvarala gužva. Protiv Sarajeva je bilo sjajno organizacijski, nadam se da će tako biti i sutra. Klub je spremio i neka iznenađenja, imat ćemo nagradne igre na poluvremenu, a momci koji su učestvovali u spašavanju ljudi u Turskoj, kao i pas Atos o kojem se posljednje vrijeme piše, bit će sutra naši gosti u svečanoj loži, te ćemo im uručiti zahvalnice“, kazao je Ćerim.

Šef stručnog štaba nakon posljednje provjere i remija u Austriji protiv GAK-a pun je optimizma pred sutrašnji duel protiv protivnika, kojeg iznimno cijeni i poštuje, ali vjeruje da uz veliku podršku s tribina crno-crveni mogu proći u četvrtfinale Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Pripreme smo dobro odradili, iako smo imali malih problema s terenima. Zbog toga smo imali malih povreda s povredama, ali nismo imali teže povrede i vjerujem da će sutra svi biti spremni za utakmicu. Vjerujem da smo pogodili s pojačanjima, sutra su svi u konkurenciji za sastav, a vidjet ćemo ko će početi utakmicu. Spremni dočekujemo Radnik, pratili smo igre gostiju, smatramo da su ozbiljna ekipa i da će oni biti bolji u drugom dijelu sezone. S klupe ih vodi legenda Premijer lige Velibor Đurić i vjerujem da će ta ekipa u drugom dijelu sezone igrati bolje, te u budućnosti igrati Premijer ligu. Kolega je prebacio lopticu na našu stranu da smo mi favoriti, drago mi je što smo došli na taj nivo da neko iz višeg ranga kaže da smo mi favoriti, ja prihvatam tu ulogu, ali moramo to zaslužiti na terenu. Nema opuštanja, ozbiljna su ekipa igraju tvrd nogomet, imaju glavu i rep, maksimalno smo spremni za sutrašnji meč i pozvao bih navijače da nas podrže jer s njihovom podrškom lakše ćemo doći do pozitivnog rezultata, odnosno prolaska u dalju fazu takmičenja“, kazao je Duvnjak.

Utakmica Čelika i Radnika igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom od 16 sati, a za ovaj duel bit će otvorene tri strane stadiona, južna, zapadna, te istočna. Nema sumnje da se sutra očekuje još jedan spektakl u Zenici, a vidjet ćemo ko će na kraju izboriti ulazak među osam najboljih ekipa u Kupu BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
likCe volim teeee, u srcu si mi ti, jedan jediniii
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi