Derbi starih rivala u Zenici: Poznati sastavi Čelika i Sarajeva

Utakmica Kupa BiH

Derbi starih rivala u Zenici: Poznati sastavi Čelika i Sarajeva

Endin Čaušević

Širom naše zemlje danas su se igrale utakmice šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a prava poslastica je ostala za sami kraj jer nas u Zenici očekuje susret starih rivala Čelika i Sarajeva.

Čelik i Sarajevo sastaju se večeras na Bilinom polju u okviru Kupa BiH, te ćemo konačno gledati ponovo susret starih rivala.

Ovi timovi se nisu sastali nekoliko godina nakon što je Čelik ispao iz Premijer lige, ali večeras nas sigurno očekuje pravi spektakl u Zenici.

Sigurno je da će tribine Bilinog polja biti dobro popunjene, te se nadamo da će i igrači oba tima na terenu opravdati epitet derbija.

Utakmica u Zenici igra se od 18 sati, a trener oba kluba već su saopštili početne sastave za ovaj okršaj.

Čelik: Durmo, Arnautović, Mehić, Salkić, Međuseljac, Isaković, Šijerkić, Sivac, Karić, Vardo, Durmiš.

Sarajevo: Šahinović, Trako, Čataković, Đokanović, Mulahusejnović, Tomašević, Džafić, Avramovski, Drobarov, Ramić, Suljić.

Glavni sudija večerašnje utakmice je Elvedin Topuzović iz Tuzle, dok su njegovi pomoćnici Arnel Novalić (Doboj) i Mirza Čejvanović (Tuzla). Četvrti sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Čelik i Sarajevo posljednji put sastali su se prije tri godine kada je bordo klub na Koševu pobijedio sa 2:0.

Prethodni meč na Bilinom polju igrali su 28. jula 2019. godine, a tada je utakmica ovih rivala završena bez golova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
U sastavu Sarajeva je 10 igraca. izgleda da je jedan igrac iskljucen prije pocetka utakmice.
1 0
Lavillenie
Ovo je mirvic morao dati kapare da mirno amidja pregleda 90 min
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi