Čelik se golom Isakovića u sudijskoj nadoknadi spasio poraza od Radnika
U nevjerovatnoj završnici Čelik je golom Isakovića spasio bod

U sjajnoj atmosferi na Biinom polju

Čelik se golom Isakovića u sudijskoj nadoknadi spasio poraza od Radnika

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika večeras su na stadionu Bilino polje u okviru 2.kola 1.lige FBiH dočekali tim Radnika iz Hadžića. Iako su domaći nogometaši bili bolja ekipa, gosti sasvim zasluženo nose bod u Hadžiće, na kraju je završilo 1:1.

Zeničane je nakon remija u prvom kolu na gostovanju u Olovu danas po jakoj kiši i nevremenu došlo podržati više od 4.000 gledalaca. Domaćim nogometašima danas je protivnik bila veoma dobra i mlada ekipa Radnika iz Hadžića, koja je u prvom kolu na domaćem terenu savladala ekipu Gornjeg Rahića.

Od prve minute domaći nogometaši krenuli su ofanzivno prema golu gostiju,a u 15. minuti prva izgledna šansa za Čelik, međutim Mašić i Durmiš se nisu dobro snašli pred golom Radnika. Nastavio se pritisak izabranika Armina Duvnjaka, ali bez izglednih šansi.

U 36. minuti Mašić nakon gužve šutira, ali Mujezinović spašava goste. Do kraja prvog poluvremena upisali smo i pokušaj Isakovića glavom nakon kornera, ali lopta je otišla malo pored desne stative. Inače Isaković je zamijenio povrijeđenog Vardu u finišu prvog dijela. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

Na početku drugog dijela domaći strateg umjesto Tabakovića u igru je poslao ljubimca domaće publike Žunu. Već u 46. minuti sjajna šansa za goste, nakon neopreznosti domaće odbrane, Jašarević je izašao sam pred golmana Čelika, ali domaći čuvar mreže sjajnim refleksom nogom spašava gol Čelika i brani udarac gostujućeg napadača.

Oglasi

To kao da je bio nagovještaj vodstva gostiju, koji u 51. minuti dolaze do vodstva, nakon kornera s desne strane, sjajno glavom pogađa Tarik Oputa za vodstvo Radnika 0:1. Taj gol kao da je šokirao domaće igrače koji nisu ništa uradili u narednih 15-tak minuta, nakon čega domaći trener sve karte baca u napad ulaskom Salkanovića i Šarića. U 66.minuti nakon ubačaja Međuseljca, pokušava Horić glavom, ali lopta odlazi malo iznad gola gostiju.

U 74. minuti velika šansa za Čelik, Sivac je lijepo prošao po desnoj strani ubacio na peterac, Šarić iz voleja šutira lopta pogađa nekog iz odbrane gostiju i odlazi malo pored desne stative. U 76. minuti još jedan dobar centaršut, ovaj put Arnautovića s lijeve strane, ali niko ne prati loptu i gostujuća odbrana interveniše i izbacuje loptu daleko od svoga gola.

Pokušali su domaći zadnjih 10-tak minuta sa Isakovićem u špicu napada, ali ni to nije donijelo rezultat, iako je domaći stoper Isaković u 84. minuti imao veliku šansu, ali iz voleja je šutirao iznad gola. Isti igrač pokušao je i nakon gužve u 91. minuti, ali gostujući golman bio je sjajan na golu gostiju.

Pred kraj utakmice dosta prekida, na teren su i ubačeni određeni predmeti nakon dosta odugovlačenja i valjanja gostiju. U sudijskoj nadoknadi Isaković koji je prekomandovan u napad sjajno se snalazi u petercu i pogađa za konačnih 1:1 na današnjoj utakmici.

U narednom kolu Čelik će u goste Mladosti u Kaknju, dok će Radnik na domaćem terenu dočekati ekipu Tomislava.

Čelik-Radnik 1:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelik:Durmo, Sivac, Vardo, Horić, Arnautović, Mehić, Tabaković, Međuseljac, Karalić, Durmiš i Mašić. Trener:Armin Duvnjak.

Radnik:Mujezinović, Ramić, Kobašević, Oputa, Mujić, Kazić, Jašarević, Sabljica, Rizvo, Konjhodžić i Nargalić. Trener: Nihad Kazić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RollingBlunt
Sramota, igralo se dok Celik ne zabije.. stemotna i losa igra Celika, katasrofaaa
3 3
AK16
Najveći Šabani u državi. Sudija za zatvora, Isaković ( kenjac stari ) 3 žuta zaslužio prije gola i sudija mu pokazuje tek žuti karton zbog skidanja dresa.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi