Oglasio se trener Čelika: Neka vam na čast idu suze ove djece

Nakon finalne utakmice protiv FK Tuzla City

Oglasio se trener Čelika: Neka vam na čast idu suze ove djece

H. Zilić

FK Tuzla City je sa 1:0 savladao Čelik i plasirao se u juniorsku Premijer ligu BiH.

Bilo je dosta bure nakon finalnog meča završnice Omladinske lige FBiH, a oglasio se i jedan od trenera juniorske ekipe Čelika i bivsi bh. reprezentativac Adis Nurković.

"Šta reći nakon samo par sati utakmice u kojoj su ova djeca živjela svoj san, za njega se borila časno i pošteno. Borili su se za sebe, za čast i ljubav onog sto najviše vole, nogomet! Borili su se i igrali za NK Čelik Zenica koji vole, klub koji je od njihovog rođenja dio i put života. Na tom putu ostvarenja njihovog sna se ne nađe protivnik u fudbalu već onaj koji je sve osim toga", napisao je Nurković na svom FB profilu i dodao:

"Neka su im suze ove djece nakon utakmice na čast koju očito nemaju. Ne gospodo, ljubav prema klubu se nd  kupuje, sa njom se rodiš i umireš. Momci hvala vam za svaku tu suzu, za svaku kap znoja, za svaki udarac, poniženje koje ste istrpili danas zbog nama najdražeg kluba. Glavu gore i ponosno nastavite da nosite taj grb na srcu. Danas ste pokazali da ga zaslužujete."

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Podsjetimo Tuzlaci su slavili golom Pašića u iz osme minute meča.

Top Komentari

NKZ1922
Azmir krmčina i dalje gazi preko leševa. Sad su na redu juniori
10 5
Rokko
Pa na ovoj slici djeca se smiju...
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije