Čelik u Areni bolji od Igmana

A1 liga u košarci, 1.kolo

Čelik u Areni bolji od Igmana

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika novu sezonu u A1 ligi za košarkaše otvorili su pobjedom nad ekipom Igmana rezultatom 67:58.

Zeničani su u novo prvenstvo ušli sa skoro kompletno drugom ekipom, nakon što su ovog ljeta svi najbolji igrači od prošle sezone napustili klub i karijeru nastavili u drugim sredinama.

Stručni štab Čelika ipak je skupio solidan tim, koji će sigurno iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje, budući da je ekipa kasnila s pripremama, te da igrači još nisu uigrani. Danas su izabranici Armela Mujakovića u zeničkoj Areni igrali dopadljivu košarku, s nekoliko crnih perioda u igri, posebno u trećoj četvrtini.

Prva i druga četvrtina u potpunosti je pripala Zeničanima, nakon prvih 10. minuta rezultat je glasio 24:11, nastavili su domaći igrati sjajno i u drugom periodu, tako da se na poluvrijeme otišlo s prednošću Zeničana 40:24. Nakon uvjerljive dvije četvrtine, Čelik je u trećem periodu igrao očajno i veoma loše u napadu, što su gosti iskoristili, te su došli samo na dva poena zaostatka. U posljednjih 10. minuta utakmice ušlo se s prednošću Čelika rezultatom 51:46. U posljednjoj četvrtini ipak su domaćini sačuvali vodstvo i zahvaljujući sjajnom Avdibegoviću stigli do prve pobjede u sezoni. Konačni rezultat utakmice glasio je 67:58 (24:11, 16:13, 11:21, 16:13).

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, Armin Avdibegović je postigao 19 poena, Keso je dodao 11, dok je Bambur ostvario devet poena uz isto toliko skokova. U redovima Igmana Arslanagić je postigao 18, dok je Antunović dodao 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi