Čelik u nedjelju protiv Unisa želi pobjedom najaviti utakmice baraža za ulazak u viši rang
Zeničani u nedjelju žele pobjedom 12 uzastopnom da najave utakmice baraža za ulazak u 1.ligu FBiH, koje igraju naredne sedmice protiv ekipe Klisa

Utakmica u Zenici bit će i humanitarnog karaktera

Čelik u nedjelju protiv Unisa želi pobjedom najaviti utakmice baraža za ulazak u viši rang

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju na Bilinom polju igraju protiv ekipe Unisa iz Vogošće posljednji meč sezone u okviru Druge lige FBiH, grupa „Centar“. Zeničani su ove sezone bili za koplje iznad ostalih ekipa u ligi, te su i više nego zasluženo osvojili prvo mjesto koji ih vodi u doigravanje za ulazak u 1.ligu FBiH, gdje će snage odmjeriti protiv ekipe Klisa.

Danas je na Bilinom polju održana i press konferencija na kojoj se govorilo o utakmici protiv Unisa, koja će biti humanitarnog karaktera, te očekivanjima u doigravanju za ulazak u viši rang.

Medijima su se obratili marketing menadžer Maid Redžić, pomoćni trener Adis Nurković, te veznjak Selim Žuna.

Marketing menadžer kazao je nešto o organizaciji utakmice protiv Unisa, koja ima humanitarni karakter, te ostalim stvarima u klubu i ono što predstoji kada je u pitanju zenički tim.

„Čestitamo stručnom štabu i igračima na velikom uspjehu tokom cijele sezone u kojoj smo upisali samo jedan poraz. Imali smo sjajne rezultate, nadamo se da će tako biti u doigravanju, te da ćemo ostvariti naš cilj, a to je plasman u viši rang. Najveća nagrada ovim momcima za sve dosadašnje igre bila bi podrška s tribina najprije u nedjelju protiv Unisa,a tako i u utakmicama u doigravanju. Organizovat ćemo i veliku akciju Fan shopa, a utakmica protiv Unisa je i humanitarnog karaktera, tako da će od svake ulaznice biti izdvojena 1 KM za sve unesrećene u Krajini nakon velikih poplava koje su zadesile taj dio naše zemlje”, kazao je Redžić.



U odsustvu šefa struke zbog trenerske edukacije, prvi pomoćnik Adis Nurković kazao je nešto više o stanju u ekipi pred naredni meč, ali i očekivanjima u doigravanju.

„Iza naš je uspješna godina, napravili smo neke rekorde u ovoj ligi koje će biti teško dostići. Mi smo zacrtali cilj da idemo u viši rang, tako da smo u svakoj utakmici dali maksimum i to smo pokazali na terenu. Želimo u nedjelju da pobijedimo Unis i tako ćemo se postaviti od prve minute. Što se tiče igrača, imamo još neke dileme oko sastava, vidjet ćemo nakon sutrašnjeg treninga. Arežina nije igrao dvije posljednje utakmice zbog povrede, ali u posljednjih sedam dana nema ga u klubu i ne znamo šta se s njime dešava i sigurno da će za to snositi odgovornost i niko nije iznad kluba, Čelik je iznad svakog Filipa Arežine, Adisa Nurkovića ili nekog trećeg. Pozivam navijače da nas podrže u nedjelju i da pobjedom najavimo utakmice u doigravanju za ulazak u viši rang”, ističe Nurković

Veznjak Selim Žuna pozvao je navijače da podrže klub u narednih sedam dana kako bi klub ispunio zacrtane ciljeve

“Unis može biti jako nezgodna ekipa, sve zavisi od njihovog raspoloženja I moramo prvo odraditi tu utakmicu i da pobjedimo pa tek onda razmišljati o doigravanju protiv Klisa. Moramo dati maksimum svoj da ostvarimo novu pobjedu. Klis nam je protivnik u baražu, veoma nezgodna i kvalitetna ekipa, dugo su na okupu I čeka nas jako zahtjevna utakmica. Bez obzira na sve, mi smo Čelik i neka protivnik razmišlja o nama”, kazao je Žuna.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Utakmica između Čelika i Unisa igra se u nedjelju na Bilinom polju od 19 sati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi