Poznati parovi doigravanja za Prvu ligu FBiH: NK Čelik sve može riješiti u Zenici

Održan žrijeb u prostorijama Saveza

Poznati parovi doigravanja za Prvu ligu FBiH: NK Čelik sve može riješiti u Zenici

E. Čaušević

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine (NS FBiH) jutros je održan žrijeb parova doigravanja za Prvu ligu FBiH nakon čega smo saznali i koje duele ćemo gledati u play-offu.

Žrijeb je bio zakazan za 12 sati, a plasman u doigravanje za Prvu ligu FBiH ranije su osigurali NK Čelik,  NK Iskra, FK  Klis i FK Gornji Rahić.

Voljom žrijeba na kraju je odlučeno da će u play-offu za ulazak u Prvu ligu FBiH igrati:

FK Gornji Rahić - NK Iskra Bugojno

FK Klis - NK Čelik 

Treba istaći da će se pobjednici ovih duela plasirati u viši rang, a mečevi se igraju već naredne sedmice. Treba istaći da je žrijeb bio poprilično "tajnovit", bez prisustva medija i live prijenosa.

Oglasi

Prvi susreti na rasporedu su 7. juna, dok se revanš utakmice igraju 11. juna nakon čega ćemo znati imena ekipa koje ćemo od naredne sezone gledati u Prvoj ligi FBiH.

Podsjećamo, Čelik i Iskra dobili su pravo da se pojave u doigravanju jer im je NS FBiH odobrio licence za Prvu ligu prije nekoliko dana, te su se imena poznatih bh. klubova na kraju našla u bubnju.

Posljednje kolo Prve lige FBiH igra se za vikend nakon čega ćemo saznati i koje ekipe sele u niži rang, a definitivno da je već prežaljen FK Radnički.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U teškoj situaciji je i NK Travnk.

Plasman u Premijer ligu prije par kola zvanično je osiguran NK GOŠK.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rl9_barca
Otkud iskra koja je zavrsila 8ma??,,ovo s ciljem napravljeno da dvije najbolje ne ifu dalje,realno su klis i celik klase za ostala dva tima po trenutnoj kvaliteti.
2 0
KB9
Pojma ti nemas jarane RADNICKI i TRAVNIK su vec ispali i bez odigravanje zadnjeg kola,koliko losih "novinara" na ovoj stranici ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi