Duvnjak: Dobili smo najtežeg protivnika, ali uz podršku navijača vjerujemo u plasman u viši rang
Duvnjak vjeruje u svoje igrače da će sprovesti u djelo njegove zamisli, te na kraju ostvariti zacrtani cilj koji je postavljen prije početka sezone

Trener Čelika o doigravanju i utakmicama protiv Klisa

Duvnjak: Dobili smo najtežeg protivnika, ali uz podršku navijača vjerujemo u plasman u viši rang

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u doigravanju za ulazak u 1.ligu FBiH, igrat će protiv ekipe Klisa iz Buturović polja. To će biti duel prvaka Druge lige FBiH, grupa „Centar“ i prvaka Druge lige FBiH, grupa „Jug“. Prva utakmica se igra već naredne srijede 07. juna u Konjicu, dok je uzvrat u nedjelju 11. juna na Bilinom polju.

U redovima zeničke ekipe svjesni su kvalitete protivnika, koji je proteklih godina kroz takmičenje u okviru Kupa BiH znao praviti velika iznenađenja i pobjeđivati ekipe iz Premijer i 1.lige FBiH.

Ipak šef struke Armin Duvnjak smatra da je njegova ekipa dovoljno kvalitetna da u dvije utakmice izbori plasman u viši rang što je i cilj kluba u ovoj sezoni.

„Nakon naporne sezone dolazi nam i baraž za ulazak u 1.ligu FBiH. Izvukli smo najtežeg protivnika, ali mi je drago što igramo protiv kvalitetne ekipe Klisa, koja posljednjih godina igra ozbiljan nogomet, što su pokazivali u utakmicama Kupa BiH posljednje dvije sezone. Oni su kao i mi osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi FBiH, a u svojim redovima imaju nekoliko iskusnih igrača, koji su igrali i u višim rangovima takmičenja. Tu izdvajam, Vilu, Kozića, Kudru, kapitena Bajramovića“ ističe Duvnjak.

Pripremit će se za dvomeč ozbiljno i nada se da će njegov tim ostvariti zacrtani cilj

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Maksimalno ćemo ozbiljno prići utakmicama protiv Klisa, imamo sedam dana do utakmice u Konjicu i vjerujem da ćemo već u prvoj utakmici ostvariti pozitivan rezultat. Naši ciljevi se znaju, ulazak u 1.ligu FBiH i došao je taj period da napokon sami odlučujemo o svojoj sudbini. Pozivam navijače da dođu u Konjic u što većem broju da nas podrže, a onda u uzvratu da napune Bilino polje i podrže nas u posljednjoj utakmici ove sezone. Ne smatram da je velika prednost što uzvrat igramo u Zenici, kada se gledaju rezultati naši ove sezone u prvenstvu onda se jasno vidi da mi bolje igramo u gostima, gdje nemamo poraza, odnosno samo dva remija i pokušat ćemo da nastavimo u tom ritmu i u narednoj gostujućoj utakmici, a to je protiv Klisa u Konjicu“, kazao je Duvnjak.

Čelik će prije dvomeča sa Klisom u nedjelju od 19 sati na Bilinom polju u okviru posljednjeg kola Druge lige FBiH, grupa „Centar“ dočekati ekipu Unisa. A nakon utakmice koja će biti humanitarnog karaktera, stručnom štabu i igračima će se uručiti medalje i pehar za osvojeno prvo mjesto ove sezone.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Odmah ofanzivno Duvnjačeeee
1 0
Convicts
U kost.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti