Čelik u Visokom razbio Bosnu za 13. uzastopnu pobjedu
Kolić je danas odigrao dobar meč, te je postigao drugi gol za Zeničane u novoj pobjedi kluba s Bilinog polja

Derbi 29.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar"

Čelik u Visokom razbio Bosnu za 13. uzastopnu pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Bosne i zeničkog Čelika danas su u Visokom odigrali derbi meč 29. kola Druge lige FBiH, grupa Centar. Lakše nego očekivano pobjedu je slavila gostujuća ekipa rezultatom 0:3, te su tako igrači u crno-crvenom dresu nastavili sjajnu seriju, te upisali 13. uzastopni trijumf.

Za klub s Bilinog polja utakmica u Visokom bila je mnogo više od nogometa, a to se vidjelo i prema broju gostujućih navijača. Znamo za dešavanja iz prvog dijela sezone, kada su na Kamberovića polju igrale ove dvije ekipe, Čelik je vodio 1:0, a onda je glavni sudija Kenan Bekrić dosudio nepostojeći jedanaesterac što je izazvalo ulijetanje domaće publike u teren, te je meč prekinut, kasnije i registrovan rezultatom 0:3 za Bosnu, dok je Čelik kažnjen oduzimanjem tri boda, te igranjem bez prisustva publike u tri meča.

Iako su danas u Visoko doputovali bez nekoliko standardnih igrača, to ih nije spriječilo da pokažu da su bolja ekipa od domaćina, koji nije uspio izdržati u borbi za prvo mjesto s ekipom Stupčanice.

Prvi gol na meču desio se već u osmoj minuti, Vardo je ubacio s desne strane, a u gužvi se najbolje snalazi gostujući kapiten Aladin Isaković te matira golmana Bosne za vodstvo Čelika 0:1. Taj gol kao da je šokirao domaće nogometaše, što gosti koriste, te u 12. minuti preko Besima Kolića na sjajnu asistenciju Međuseljca stižu do vodstva 0:2. Nije to bilo sve što su ponudili gostujući igrači u prvom poluvremenu, tako da u 40. minuti Eldar Sivac postiže i treći gol za visokih, ali zasluženih 0:3 za Čelik nakon prvog poluvremena. Treba istaći i nekoliko sjajnih odbrana gostujućeg golmana Durme, koji je pokupio sve što je upućeno prema njegovom golu.

U drugom poluvremenu otvorena utakmica, a domaćini u 56. minuti imaju priliku da smanje rezultat nakon dosuđenog jedanaesterca, ipak danas sjajni Adi Durmo brani udarac iskusnog Faruka Gačana, te ostaje 0:3 za goste. Do kraja utakmice domaći nogometaši pokušali su postići makar jedan gol, ali odbrana Zeničana na čelu sa sjajnim Durmom i iskusnim Isakovićem danas je bila na visokom nivou. Na kraju konačni rezultat današnje utakmice bio je 0:3 za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nakon današnjeg trijumfa Čelik je sada na 63 osvojena boda i na trećoj je poziciji, dok je Bosna ostala na drugoj poziciji na tabeli sa 67 bodova.

Današnji pobjeda za Čelik je bila 13 uzastopna (12 u prvenstvu, jedan u Kupu ZDK), a priliku da nastave niz imat će već narednog vikenda kada će na Bilinom polju u posljednjem kolu prvenstva dočekati posljednjeplasiranu ekipu na tabeli, tim Jahorine. To će biti prilika da Armin Duvnjak i njegovi igrači upišu i 14 uzastopnu pobjedu, što će sigurno biti rekord, koji će teško ko u klubu s Bilinog polja u narednom periodu srušiti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
Bravo Likce.Neka ste odigrali posteno cista obraza radi Stupcanice a ovi pakasi visocki nece ni iducu godini uci u visi rang.Celik iduce godine ide rang vise aBd.
5 0
Nele.
Samo dokazuju da su mogli uc u veci rang bez po muke al da nisu htjeli. Steta ba za premijer ligu, vracajte se, dosta je seoskih ekipa.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi