Čelik u drugom poluvremenu slomio Kolinu i upisao 12. uzastopnu pobjedu
Zeničani su danas upisali 12. uzastopnu pobjedu, te još jednom pokazali da imaju veoma dobar i mlad tim, koji će naredne sezone biti glavni kandidat za ulazak u viši rang

Derbi 28.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar"

Čelik u drugom poluvremenu slomio Kolinu i upisao 12. uzastopnu pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u okviru 28. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" dočekali tim Koline, te u jednoj veoma dobroj utakmici slavili pobjedu rezultatom 4:1, čime su upisali i 12. uzastopni trijumf.

Današnji duel je okarakterisan kao derbi kola, budući da su Čelik i Kolina u posljednjih desetak kola u najboljoj formi. Od početka utakmice domaći su atakovali prema golu gostiju, ali i gosti su pokazali da su veoma opasni iz brze tranzicije, a posebno su prednjačili Bajraktarević i Polovina, koji su nekoliko puta ozbiljno zaprijetili mladom golmanu Čelika, koji se u nekoliko navrata istakao sjajnim intervencijama. U domaćoj ekipi nekoliko šansi za postizanje gola imali su Karalić, Međuseljac, Kolić i Salčinović, ali dobar je i na golu Koline bio Osmanspahić. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu je viđena sjajna fudbalska predstava, domaći u 49. minuti postižu gol za vodstvo 1:0, a autor sjajnog gola bio je Emir Karalić. Gosti do izjednačenja 1:1 dolaze u 56. minuti nakon nespretne reakcije domaće odbrane. Samo četiri minuta kasnije crno-crveni ponovo vode, strijelac gola za 2:1 bio je Edin Durmiš. U 64. minuti novi gol u mreži gostiju, sjajna akcija domaćeg tima i asistencija Haruna Varde za Alia Međuseljca i pogodak za vodstvo 3:1. Novi gol samo dva minuta kasnije, a strijelac je drugi puta na utakmici Emir Karalić za 4:1 za ekipu Čelika. To je bio ujedno i konačni rezultat utakmice.

Zeničani su tako upisali 12. uzastopnu pobjedu (11 u prvenstvu, 1 u Kupu ZDK), te se nalaze na trećoj poziciji sa 60 bodova, dok je ekipa Koline na petoj poziciji sa 40 bodova na svome kontu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Čelik će u narednom kolu u derbiju 29. kola gostovati ekipi Bosne u Visokom, dok će Kolina dočekati tim Batona.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trpim
I opet samo treči u trečoj Ligi.
1 6
SeoRusilac
**** vas prazan jug
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi