Čelik ubjedljivom pobjedom nad Nemilom nastavio pobjedonosni niz
Čićak je danas odigrao veoma dobar meč, te je pored dva postignuta gola ubilježio i jednu asistenciju

Zeničani bez problema do šeste uzastopne pobjede

Čelik ubjedljivom pobjedom nad Nemilom nastavio pobjedonosni niz

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u okviru 6.kola Kantonalne lige ZDK danas su na stadionu Bilino polje ubjedljivim rezultatom 5:0 savladali gradskog rivala tim NK Nemila.

Zeničani su u duel ušli s pet pobjeda u pet odigranih utakmica, te sa samo jednim primljenim golom. Gosti su se pokušali danas predstaviti u što boljem svijetlu, a to im je polazilo za rukom sve do samog finiša prvog dijela.

Crno-crveni su od početka krenuli silovito, redale su se šanse pred golom gostiju, ali prvi gol postignut je u 17.minuti, Davud Čičak sjajno je asistirao kapitenu Aidinu Mahmutoviću, koji rutinski s 10-tak metara posprema loptu u mrežu za 1:0 za domaćina.

Nastavili su izabranici Pavlea Skočibušića s napadima, a u 30.minuti nakon lijepe akcije, Haris Šehić pogađa desnu stativu gola Nemile. Odolijevali su napadima gosti sve do 45. minute, kada Mahmutović sjajno asistira Čičku, koji postiže gol za 2:0. Kad su svi čekali da sudija svira kraj prvog poluvremena u kaznenom prostoru nakon jedne akcije oboren je Haris Šehić. Siguran s bijele tačke bio je Gabrijel Popović, koji postiže gol za 3:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Ništa novo ni u drugom poluvremenu, nastavljali su se napadi Čelika, a gosti su se branili svim silama. Nova promjena rezultata desila se u 53.minuti, Mahmutović je ponovo asistent za Čička, koji iz okreta s vrha šesnaesterca pogađa za 4:0 za Čelik.

Nova promjena rezultata u 58.minuti, Mahmutović se sjajno oslobodio jednog čuvara, koji ga je srušio na sedam metara od gola, glavni sudija pokazao je na bijelu tačku. Siguran je bio Selim Žuna za 5:0 za domaći sastav. Nakon toga domaći trener je u igru uveo Horića, Kovača, Salčinovića i Salijevića dok je i gostujući napravio tri izmjene, kako bi i drugi igrači dobili šansu na Bilinom polju.

Nije se mijenjao rezultat do kraja utakmice, iako su crno-crveni mogli postići još nekoliko golova. Na kraju konačni rezultat bio je 5:0 (3:0) za NK Čelik. Današnjom pobjedom crno-crveni su se učvrstili na prvom mjestu sa 18 bodova, odnosno šest pobjeda u šest odigranih utakmica. S druge strane, Nemila je nakon šest kola ostala na četiri boda, te se nalazi na osmoj poziciji lige.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

NK Čelik: Sejmen, Šehić, Popović, Šabić, Muslić, Salkić, Čičak, Piljug, Žuna, Kolić i Mahmutović.Trener: Pavle Skočibušić.

NK Nemila: Durmić, Batalović, Hindija, Fejzagić, Imamović, Lužić, Hodžić, Mulahasanović, Tutmić i Ajanović. Trener: Nedžad Bečić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi7
Do bagro!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti