Čelik zabio 10 golova Sportingu i potvrdio titulu jesenjeg prvaka
Zeničani su danas zabili nestvarnih 10 golova, a čak sedam u drugom poluvremenu. Briljirao je mladi napadač Besim Kolić sa četiri kola

Posljednje kolo prvog dijela lige ZDK

Čelik zabio 10 golova Sportingu i potvrdio titulu jesenjeg prvaka

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u posljednjem 9.kolu Kantonalne lige ZDK na stadionu Kamberovića polje pobijedili su gradskog rivala Sporting ubjedljivim rezultatom 0:10.

Bio je ovo duel posljednjeplasirane i prvoplasirane ekipe u ovoj ligi, crno-crveni su u ovaj meč ušli s osam pobjeda na svome kontu i sa samo jednim primljenim golom.

Uz veliku podršku navijača Čelika od početka utakmice, izabranici Pavlea Skočibušića su krenuli ofanzivno, te su se redale prilike pred golom Sportinga. Nakon nekoliko šansi koje su propustili, Kolić, Čičak i ostali nogometaši Čelika, odbrana domaćina je kapitulirala u 13.minuti kada pogađa Besim Kolić za 0:1. Rezultat se nije mijenjao do 40.minute, kada ponovo Besim Kolić, na asistenciju Selima Žune pogađa za 0:2. Samo dva minuta kasnije, rezervista Selmir Kovač pogađa za 0:3 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu oba trenera su izvršila nekoliko izmjena, a nakon sedam minuta igre u drugom dijelu, novi gol u mreži Sportinga, svoj hat-trick u ovom meču postiže Besim Kolić za 0:4. Nije se dugo čekalo na novi gol, rezervista Hasan Husejnović u 60.minuti pogađa za 0:5. Domaći nogometaši potpuno su pali u drugom poluvremenu, a to su iskoristili igrači Čelika, te postigli još pet golova u posljednjih 30.minuta. Pogađali su još Žuna, Husejnović, Šabić Šišić i Kolić.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Konačni rezultat bio je 0:10 (0:3) za ekipu Čelika, koja je upisala devetu pobjedu u devet odigranih kola, te su zasluženo osvojili prvo mjesto i jesenju titulu Kantonalne lige ZDK.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Nije sala zabiti cenera Sportingu iz Lisabona.
16 2
Sadik82
Eto na sta je ss spao. Izdvojena vijest na vrhu stranice je izvjestaj utakmice lige u kojoj igraju ljudi kad nisu na poslu u zeljezari
7 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi