Čelik zaboravio kako je osvojiti bod u gostima, ali na Tušnju je baš sve moguće

Derbi začelja

Čelik zaboravio kako je osvojiti bod u gostima, ali na Tušnju je baš sve moguće

Edmir Škorić

Na Tušnju će sutra biti odigran jedan od najvažnijih mečeva ove sezone.

U direktnom okršaju za opstanak Sloboda će na Tušnju ugostiti Čelik, a pogled na tabelu dovoljno govori koliko je ovo važan meč.

Naime, Čelik je sa 17 bodova u opasnoj zoni, dok Sloboda ima bod više i obje ekipe strahuju da će napustiti društvo najboljih bh. klubova na kraju sezone, što bi, poznavajući historiju jednih i drugih, bilo jednako katastrofi.

Sloboda je u prva dva kola nastavka sezone osvojila bod, baš kao i Čelik. Tuzlaci su remizirali protiv Mladosti na Tušnju, a onda su poraženi u Mostaru od Zrinjskog. S druge strane, Čelik je izgubio kod kuće s 2:0, dok je u prethodnom kolu osvojio bod kod kuće protiv Radnika (1:1).

Gledajući posljednjih 10 utakmica, Čelik je u nešto boljoj formi sa dvije pobjede, remijem i sedam poraza, dok Sloboda nema pobjede u prethodnih 10 mečeva (5-5). Uz Zvijezdu su Sloboda i Čelik jedini timovi koji su bez pobjede na prethodnih pet susreta.

Navijače Čelika može da brine činjenica da je njihov tim upisao osam poraza na osa posljednjih gostovanja, od čega sedam u Premijer ligi i jedan u Kupu.

Ono što ipak može da raduje Zeničane je činjenica da su prošle godine prvi put nakon 15 godina slavili na Tušnju. Tada je Dilaver u 18. minuti pogodio za 0:1.

Sloboda ima pet pobjeda nad Čelikom na njihovih 10 posljednjih međusobnih duela, dok je Čelik slavio dva puta, a na tri meča rezultat je bio neriješen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U suštini, utakmice Slobode i Čelika su takve da nikada ne možete ništa da predvidite, s tim da se obično za nijansu uloga favorita prepušta dmaćinu tih mečeva. Ovaj put je to Sloboda, ali vidjet ćemo sutra kako će da se završi ovaj izuzetno zanimljiv duel koji bi mogao u mnogome odrediti tok prvenstva u toj borbi za goli život.

Kompletnu ponudu za ovaj meč pogledajte OVDJE.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

balunv
Bodovi ostaju u Tuzli
2 1
mido1921
Žao mi je i jednih i drugih al oba su zaslužili da ispadnu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti