Čelnici Juventusa već našli zamjenu za Buffona?

Učinit će sve da ga dovedu

Čelnici Juventusa već našli zamjenu za Buffona?

Juventus je već krenuo u potragu za golmanom koji će jednog dana zamijeniti legendarnog Gigija Buffona na golu ove ekipe.

Italijanska La Republica danas donosi informaciju da su čelnici Stare dame 'oko bacili' na golmana Milana Gianluigija Donnarummu koji ima samo 17 godina. Mladi golman Milana sve je više predmet raznih transfer špekulacija. Radi se o jednom od najtalentovanijih fudbalera u Evropi pred kojim je sigurno veoma svijetla budućnost. Mnogi klubovi su zainteresovani za njegove usluge, pa tako i Juventus.

Njegov agent Mino Raiola je u veoma dobrim odnosima sa predsjednikom Juventusa Beppeom Marottom i navodno Mino ne bi imao ništa protiv da njegov klijent pređe u redove velikog rivala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Donnarumma ima ugovor sa Milanom do ljeta 2018. godine, a ne smije novi potpisati sve do 25. februara kada će napuniti 18 godina. Čelnici Milana sve čine kako bi ga nagovorili da ostane u timu, a Raiola od njih zahtjeva da golmanu osiguraju pet miliona eura godišnju platu.

S druge strane, Juventus je navodno spremio Milanu čak 40 miliona za ovog golmana te bi Donnarummi dali čak 10 miliona eura po sezoni. Njihova želja je da Donarumma provede jednu sezonu sa Gianluigijem Buffonom te da nakon odlaska Buffona u penziju on postane prvi golman.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi