Čelnici Pijetlova na sastanku s Dembeleovim predstavnicima
Foto: EPA

Fudbaler Celtica na meti Tottenhama

Čelnici Pijetlova na sastanku s Dembeleovim predstavnicima

Tottenham je "mirovao" sve do kraja prelaznog roka, a sada se ime ovog londonskog kluba sve češće spominje kada su špekulacije o transferima u pitanju. Pa tako čelnici Tottenhama, navodno, pregovaraju s predstavnicima Mousse Dembelea, talentovanog napadača Celtica.

Ove vijesti donosi ugledni francuski novinar Manu Lonjon, koji ističe da su se čelnici Pijetlova već dva puta sastajali s menadžerima mladog francuskog napadača, prošle sedmice u Londonu i ove u Parizu.

Mladi Dembele se nalazio na radaru Tottenhama i prethodnih godina, ali do sada nije obezbijeđen njegov transfer, a da li će se to desiti ovog ljeta ostaje da se vidi.

Talentovani 21-godišnjak je na Otok stigao 2012. godine kada je iz omladinskog pogodna PSG-a prešao u U-18 ekipu Fulhama. On je za prvi tim Fulhama nastupao od ljeta 2014. do ljeta 2016. godine, prije nego što je prešao u Celtic kao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dembele je prošle sezone odigrao 49 utakmica za Celtic u svim takmičenjima, te je uspio postići 32 gola i upisati devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi