Čelnici Tottenhama se predomislili: Nema smanjenja plata zaposlenim

Promjena plana

Čelnici Tottenhama se predomislili: Nema smanjenja plata zaposlenim

Nakon što je krajem marta najavio kako će smanjiti platu zaposlenicima u svom klubu za 20 posto, Tottenham se predomislio.

Smanjenja plata se nisu odnosila na fudbalere već samo na ostale uposlenike u klubu, a do toga je trebalo doći kako bi se zaštitila radna mjesta.

Ipak, nakon žestokih kritika navijača, londonski klub se predomislio, pa su članovi Upravnog odbora ipak odlučili da ne urade taj potez.

Na kraju je jedino odlučeno kako će plate biti smanjene upravo članovima Upravnog odbora na čelu s predsjednikom kluba Danielom Levyjem.

Dodajmo da se ovih dana brojne evropske ekipe odlučuju smanjiti plate čak i igračkima obzirom da je virus Covid-19 ozbiljno uticao na finansije u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Tottenham očigledno neće na kraju biti prinuđen da donese takvu odluku.

Pijetlovi su se prije pauze u prvenstvu nalazili na 8. poziciji sa 41 osvojenim bodom nakon 29 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi