Čelnici Uniteda bi Zidanea umjesto Mourinha
(Foto: EPA)

Jesu li u najavi velike promjene?

Čelnici Uniteda bi Zidanea umjesto Mourinha

M. Šljivak

Jose Mourinho je prema engleskim kladionicama glavni kandidat za otkaz u novoj sezoni Premiershipa.

Činjenica da kladionice rijetko griješe predstavljaju problem za Mourinha čijim radom gazde Uniteda nisu previše zadovoljne.

Engleski mediji tvrde kako su mu već našli i zamjenu. Rukovodstvo tima sa Old Trafforda na menadžerskoj poziciji želi legendarnog Francuza Zinedinea Zidanea, čovjeka koji je u prethodne dvije i po godine osvojio sve sa Real Madridom.

Zidane je krajem prošle sezone napustio Real. Nakon devet osvojenih trofeja izrazio je želju da se odmori, a zatim i okuša negdje drugo, a novi izazov bi mogli biti Crveni đavoli.

Mourinho je pod velikim pritiskom ove sezone. Navijači traže povratak titule prvaka kojeg ekipa sa Teatra snova čeka od 2013. godine i eventualno loše otvaranje sezone bi Posebnog moglo koštati posla.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane Zidane spremno i mirno čeka na novi posao. Manchester United bi svakako bio veliki izazov i vrlo se lako može desiti da sjajnog Francuza u budućnosti gledamo na klupi najvećeg engleskog tima.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi