Barcelona razbila Celtu u prvih 45 minuta, vodila 3:0, pa doživjela neviđeni šok

Kataloncima samo bod

Barcelona razbila Celtu u prvih 45 minuta, vodila 3:0, pa doživjela neviđeni šok

E. Škorić

Nogometaši Barcelone imali su u Vigu 3:0, no na kraju su osvojili samo bod (3:3).

Odlazak Ronalda Koemana donio je pozitivan šok, ali i dalje to nije prava Barcelona. Katalonci su u Vigu odigrali najboljih 20 minuta u sezoni,  pa i 45, vodili 3:0, bili na pragu pobjede, a u nastavku naprosto nestali s terena i dozvolili domaćinu da dođe do boda.

Počelo je golom Ansua Fatija u petoj minuti, a onda je Sergio Busquets lijepim udarcem sao ko 16 metara povisio na 2:0 u 18. minuti, da bi Depay u 34. minuti postigao treći gol za goste.

Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, ali je Barcelona ostala bez Ansua Fatija i Erica Garcije, koji su se povrijedili. Čini se da je i to poremetilo goste u nastavku...

Iskusni Iago Aspas u 52. minuti smanjuje na 3:1, a potpuna panika nastaje u redovima Barcelone nakon što je Nolito u 74. minuti postigao drugi gol za domaćina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isteklo je pet minuta nadoknade kada je sjajni Aspas silovitim udarcem matirao Ter Stegena i postavio konačan rezultat 3:3.

Na kraju svega, jedan jako loš i tužan dan za Barcelonu, a sada nastupa Xavijeva era. On će debitovati protiv Espanyola na Camp Nouu nakon što se završi reprezentativna pauza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CheGuevara_
Gdje Celta prosipa bodove...
36 3
Mahirszna
Neka neka, ne moze njima ni xavi pomoc...navijam za barsu al ljudi nisu zasluzili da igraju konferencijsku ligu..totalni promasaj drugo poluvrijeme i neka im se ovo desilo
21 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti