Barcelona pristala na Xavijev uslov koji će konačno riješiti nevjerovatan problem Katalonaca

Godinama muku muče s povrijeđenim igračima

Barcelona pristala na Xavijev uslov koji će konačno riješiti nevjerovatan problem Katalonaca

E. Čaušević

Barcelona je rano jutros potvrdila da je Xavi Hernandez izabran za novog trenera.

Katalonci su nekoliko dana pregovarali s čelnicima Al Sadda s kojim je Xavi imao ugovor i na kraju su uspjeli postići dogovor.

Xavi je s katarskim klubom imao u ugovoru otkupnu klauzulu od pet miliona eura, a na kraju je i on dao pola novca kako bi raskinuo ugovor i potpisao saradnju s Barcelonom.

Španac je veoma brzo sve dogovorio s Barcelonom iako je imao nekoliko zanimljivih uslova. Španski mediji pišu da je Xavi imao tri uslova na koja je Joan Laporta na kraju pristao.

Najzanimljiviji uslov sigurno je to što je Xavi tražio da Barcelona u potpunosti promijeni ljekarski tim, te u klub vrati Ricarda Pruna koji je čak 25 godina obavljao tu dužnost u Barceloni.

Barcelona već nekoliko sezona muku muči s povredama igrača, a najbolji primjer za to je Ousmane Dembele. Zbog toga su svi počeli kritikovati ljekarski tim, a jasno je i da Xavi misli da je u njima najveći problem i tražio je nove ljude na tim pozicijama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Laporta je pristao na takav uslov, a pristao je još i na preostala dva. Drugi je bio da Barca dovede sve Xavijeve asistente s kojima je sarađivao u Al Saddu, a riješ je o Oscaru Hernandezu, Ivanu Torresu, Davidu Pratsu, Toniju Lobou, Carlosu Nogueiri, Sergiju Alegreu i Sergiju Garciji.

Treći uslov koji je postavio Xavi su pojačanja u januarskom prelaznom roku.. Želi zvučna pojačanja, a glavna meta će biti Raheem Sterling. Laporta mu je obećao da će dobiti novac za pojačanja i bit će zanimljivo vidjeti koga će Xavi dovesti u januaru u katalonski klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Imal šta novo o Xaviju? Hej kad vi navalite na nešto, neznate prestati.
8 0
Salihović23
Ovi jedan dan klub bez marke, a drugi dan dovode Haalanda....
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi