Celta ispala iz Kupa Kralja od trećeligaša, Betis i Rayo sigurni

Uzbuđenja u Kupu Kralja

Celta ispala iz Kupa Kralja od trećeligaša, Betis i Rayo sigurni

E. Ganibegović

Odigrane su još tri utakmice šesnaestine finala španskog Kupa Kralja.

Celta je iznenađujuće ispala od trećeligaša Atletico Balearesa. Domaći su u prednost stigli već u 17. minuti kada na asistenciju Canarija pogađa Martinez.

Celta do izjednačenja dolazi u 67. minuti kada pogađa Mendez, no deset minuta kasnije Canario ponovo asistira, a Martinez pogađa za veliku pobjedu Balearasa.

Dalje je prošao i Rayo Vallecano koji je na gostovanju kod Mirandesa slavio s 0:1 golom Andresa Martina u 67. minuti utakmice. Domaći tim je utakmicu završio s igračem manje s obzirom na to da je u sedmoj minuti sudijske nadoknade dobio crveni karton Lopez.

Siguran je bio i Betis koji je s 0:3 slavio kod Valladolida. Carvalho i Fekir su pogađali u prvom, a Iglesias u drugom poluvremenu.

Oglasi

Ranije danas prolaz dalje osigurali su i Valencia, Mallorca, Real Sociedad i Barcelona.

Trenutno je u toku utakmica Alcoyano - Real Madrid, a rezultat nakon 25 minuta je 0:0.

Copa del Rey, 1/16 finala:

Baleares 2:1 Celta;

Mirandes 0:1 Rayo Vallecano;

Valladolid 0:3 Betis.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti