Celta pala na Balaidosu, Bilbao pobjegao iz zone ispadanja

La Liga, 18. kolo

Celta pala na Balaidosu, Bilbao pobjegao iz zone ispadanja

Večerašnjim duelom Celte i Athletic Bilbaa na Balaidosu kompletirano je 18. kolo La Lige. Iako možda nije bio bolji rival, Athletic je uspio slaviti pobjedu rezultatom 1:2.

Poveli su gosti u 19. minuti susreta kada je Iker Muniain iskoristio asistenciju Inakija Williamsa i zatresao mrežu gola Celte. Činilo se da je Muniain svojim golom i postavio rezultat prvog dijela, ali onda nekoliko trenutaka pred odlazak na odmor Francisco Beltran donosi poravnanje domaćoj ekipi.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:1, da bi u 54. minuti Athletic Bilbao stigao do novog vodstva. Herrein je uputio odličan pas u prostor, loptu je prihvatio Inaki Williams i rutinski pogodio za 1:2.

Celta je u sudijskoj nadoknadi vremena imala priliku da izvuče barem bod na svom terenu, ali Gomez nije uspio glavom pogoditi okvir gola, pa je ostalo 1:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilbao je ovom pobjedom pobjegao iz opasne zone, te se sada nalazi na 17. mjestu na tabeli sa 19 bodova. Celta je trenutno 14. sa dva boda više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi