Tuga na San Mamesu
Domaćin je golom Aduriza stekao prednost, ali nije uspio da je sačuva do kraja

Athletic u nadoknadi prosuo bodove

Tuga na San Mamesu

E. Škorić

Athletic Bilbao se bori za opstanak i stoga je imao imperativ pobjede na San Mamesu protiv Valladolida, ali je u nadoknadi domaćin ostao bez dva boda.

Baski su neočekivano u donjem dijelu tabele i bore se za opstanak, pa ne može se reći da im je večerašnji bod loš rezultat, ali ako se sve uzme u obzir, zasigurno će da žale za preostala dva.

Domačin je poveo u završnici prvog dijela iz penala, a strijelac je bio Aduriz.

Athletic je čuvao kao zlato taj gol prednosti, ali u 92. minuti Plano na ubačaj Unala zabija za 1:1 i za tugu na San Mamesu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poslije ove utakmice Athletic ima 16 bodova i 17. je na tabeli, odmah iznad opasne zone, ali Villarreal koji ima bod manje ima i utakmicu manje. Iza su još Rayo Vallecano i Huesca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi