Forma je prolazna, klasa je vječna: Adurizov penal priča dana u Španiji

Sjajan trik iskusnog napadača

Forma je prolazna, klasa je vječna: Adurizov penal priča dana u Španiji

E. Čaušević

Athletic Bilbao ni sinoć nije uspio da dođe do pobjede jer su u posljednjim minutama primili gol od Valladolida (1:1) u meču 17. kola španske La Lige.

Bilbau ove sezone ne ide prema očekivanjima i ovaj tim nalazi se na tek 17. mjestu koje je tik iznad mjesta koje vodi u niži rang. Domaći su imali prednost sve do 92. minuta kada je Valladolid preko Plana uspio da poravna za konačnih 1:1.

Domaći tim do prednosti je stigao u posljednjim sekundama prvog poluvremena i to iz penala. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je iskusni Aduriz koji je fantastičnom varkom uspio da zatrese mrežu gostujuće ekipe.

Golman Masip je čekao da Aduriz uzme zalet prije izvođenja penala, no napadač Bilbaa je napravio samo jedan korak i odmah izveo penal što je iznenadilo golmana Valladolida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi