Celta se sa gostovanja u Getafeu vraća sa tri gola u mreži

La Liga, 24. kolo

Celta se sa gostovanja u Getafeu vraća sa tri gola u mreži

Getafe je na svom terenu u utakmici 24. kola španskog šampionata upisao ubjedljiv trijumf nad Celtom iz Viga, rezultatom 3:0.

Na prva uzbuđenja se čekalo do 35. minute kada je Getafe zaprijetio preko Fajra, ali je njegov pokušaj odlično odbranio golman Celte Blanco.

Ipak, samo dvije minute kasnije Getafe dolazi do vodstva. Udarac je uputio Angel, a kako je lopta zakačila defanzivca Celte, koji je pokušao blokirati šut, na putu do gola, Blanco nije imao šanse pa su domaći poveli sa 1:0.

Otvaranje drugog poluvremena je donijelo i novi gol Getafea. Ovaj put odlična akcija domaćih, a Molina rutinski pogađa nakon asistencije Angela.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Celta je nešto više imala loptu u svojim nogama u nastavku susreta, ali Unzueovi izabranici nisu uspjeli stvoriti ozbiljnije prilike, dok je pobjedu Getafea u 85. minuti, svojim drugim golom, potvrdio Angel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi