Celta Vigo i Barcelona podijelili bodove u sjajnom meču

Španska La Liga

Celta Vigo i Barcelona podijelili bodove u sjajnom meču

Celta Vigo i Barcelona su večeras odigrali sjajan meč na Balaidosu u okviru 33. kola La Lige koji je završen bez pobjednika (2:2).

Gosti su bolje ušli u meč i dominaciju su krunisali u 36. minuti kada je Osmana Dembele pogodio za vodstvo svog tima. Ipak, pred sami kraj prvog dijela Celta dolazi do poravnanja i to golom Jonnyja.

U nastavku susreta Barcelona je do novog vodstva došla u 64. minuti kada je pogodio Paco, ali samo sedam minuta kasnije Sergi Roberto je dobio crveni karton i ostavio je saigrače na cjedilu.

Tu situaciju Celta je iskoristila u 82. minuti kada je Iago Aspas postigao 20. gol ove sezone u La Ligi za konačnih 2:2.

Celta sada ima 44 osvojena boda i nalazi se na 9. poziciji, dok je Barcelona još uvijek uvjerljivo prva sa 83 boda, odnosno 12 više od Atletico Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 33. kolo: 

Celta Vigo-Barcelona 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi