Celta Vigo ubjedljiva na domaćem terenu protiv Deportivo Alavesa
FOTO: EPA

Velika pobjeda u borbi za opstanak

Celta Vigo ubjedljiva na domaćem terenu protiv Deportivo Alavesa

E. Oštraković

Danas je odigrana utakmica 30. kola Primere, a Celta Vigo je ostvarila ubjedljivu pobjedu na domaćem terenu protiv Deportivo Alavesa od 6:0.

Malo ko je mogao očekivato ovako visok rezultat na ovoj utakmici, ali Celta je danas bila itekako raspoložena.

Već u 14. minuti utakmice domaća ekipa došla je u vodstvo, a gol je postigao Murillo. Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0, a gol je postigao Aspas sa bijele tačke.

Rafinha je u roku od dva minuta uspio postići dva gola, pa je u 41. minuti rezultat bio 4:0 za Celtu, te je već tada pitanje pobjednika bilo riješeno.

U drugom poluvremenu viđena su još dva gola i to 78. i 86. minuti. Peti gol djelo je Nolita sa bijele tačke, a konačan rezultat postavio je Santi Mina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Celtu je ovo jako važna pobjeda u borbi za opstanak jer se sada nalaze dva mjesta iznad zone ispadanja, te imaju četiri boda više od Mallorce koja je 18. na tabeli.

Sa druge strane nakon današnjeg poraza, Deportivo Alaves pao je na 13. poziciju, te imaju 35 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi