Odavno nije viđena veća nadmoć jednog tima kao na utakmici Celta - Alaves

Nestvarno prvo poluvrijeme domaćih

Odavno nije viđena veća nadmoć jednog tima kao na utakmici Celta - Alaves

A. Čaušević

Celta Vigo je riješila sve protiv Alavesa u prvom poluvremenu susreta. Domaći imaju visokih 4:0 poslije prvih 45 minuta igre. 

U najboljem poluvremenu u posljednjih nekoliko godina Celta je uspjela postići četiri gola. Proslavio se Rafinha koji je za dvije minuta dva puta zatresao protivničku mrežu.

Domaći poveli u 14. minuti nakon gola Murilla. Šest minuta kasnije dosuđen je penel kojeg je u gol pretvorio Iago Aspas.

U 27. minuti Alaves ostaje sa igračem manje. Nakon krvničkog starta i visoko podignute noge direktan crveni karton dobio je Aguirregabiria.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U finišu prvog poluvremena na scenu je stupio Rafinha koji lijepim i efektnim golovima u 40. i 41. minuti svom timu donosi visokih 4:0. Njegove golove možete pogledati ovdje i ovdje.

Inače, Celta je imala posjed lopte od 70 %, a od šest upućenih šuteva u okvir četiri lopte su završile u mreži Alavesa koji je zaprijetio samo jednom i to preko Joselua u 45. minuti.

Top Komentari

DR..AJIZAG
Ne pratite vi utakmice 56SENALA..kakvu nadmoc je imao BRIGHTON..TABELA NE LAZE..
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije