Celtic deklasirao niželigaša iz Austrije, a Lennon poručio: "Prioritet nam je Sarajevo"

Škotski tim se sprema za kvalifikacije LP

Celtic deklasirao niželigaša iz Austrije, a Lennon poručio: "Prioritet nam je Sarajevo"

E. Čaušević

Celtic koji će protiv Sarajeva igrati u prvom pretkolu Lige prvaka danas je odigrao prvi pripremni meč.

Škotski klub se punom parom sprema za početak nove sezone. Naravno, ona za Celtic počinje na Koševu kada će igrati utakmicu protiv Sarajeva u prvom pretkolu Lige prvaka.

Celtic je danas odigrao prvi pripremni meč u kojem su deklasirali austrijski Pinkafeld. U 29. minuti Pinkafled je poveo golom Jelara, ali su doživjeli katastrofu u nastavku i poraz od 6:1.

Dva gola za Celtic postigao je Johnston, dok su po jedan dodali Griffiths, Henderson, Okoflex i Aitchison. Trener škotskog tima Neil Lennon otkrio je da je odmorio većinu prvotimaca danas.

"Šansu sam dao igračima koji ne igraju često da vidimo na koga možemo računati. Dobro je da dobiju osjećaj za igru i zadovoljan sam kako su odigrali danas. U ovakvim utakmicama svi dobiju šansu i bitno je da nema povrijeđenih. Naravno, prioritet će biti dvomeč protiv Sarajeva kada ćemo računati na najbolji tim", rekao je Lennon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi