Glasgow Rangers pokorio Celtic Park u Old Firmu

Odigran škotski derbi

Glasgow Rangers pokorio Celtic Park u Old Firmu

E. Škorić

Gradski derbi između Celtica i Glasgow Rangersa pripao je gostima, koji su slavili s 2:0 u okviru 11. kola škotskog Premiershipa.

Dugo je Old Firm pripadao Celticu, ali Rangers se vratio u sami vrh i sada se sve promijenilo. Ovaj tim je danas na Celtic Parku s 2:0 savladao s svog vječnog i ljutog rivala.

Gosti su poveli već u devetoj minuti, kada je Conor Goldson pogodio za 0:1, a isti je igrač u nastavku ovjerio trijumf gostiju.

On je u 54. minuti iz drugog pokušaja sa nekih pet-šest metara uspio loptu ugurati u mrežu i postati junak dana, te je na ovaj način obradovao brojne navijače Gl. Rangersa.

Rangers je lider sa 29 bodova, Celtic ima 25 i utakmicu manje.

Promo

Top Komentari

bistrik87
Kakva steta da nije bilo gledaoca, najborbeniji derbi u Europi
3 0
user1582456981
Bravoo za Rengers i Gerrarda
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi