Celtic nastavio dominaciju u Škotskoj

Pobjeda protiv Rangersa

Celtic nastavio dominaciju u Škotskoj

Endin Čaušević

Fudbaleri Celtica danas su u velikom škotskom derbiju savladali na gostovanju Rangerse sa 3:2 u utakmici 30. kola škotskog Premiershipa.

Joj jedan u nizu derbija fenomenalno je otvorio Rangers koji je već u trećoj minuti poveo sa 1:0 kada je mrežu gostiju zatresao Windass. Međutim, samo osam minuta trebalo je Celticu da poravna na 1:1, a u listu strijelaca upisao se Tom Rogić.

Rangers je nastavio s dobrom igrom i to je ovaj tim krunisao u 26. minuti. John je upisao asistencija, a za 2:1 pogodio je Candeias. Ipak, u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena Celtic je ponovo izjednačio prekrasnim golom Dembelea za 2:2.

Posao domaćem timu olakšan je u 57. minuti kada je Celtic ostao s igračem manje. Jozo Šimunović je napravio veliku glupost jer je laktom udario protivničkog igrača zbog čega je dobio direktan crveni karton. No, i pored igrača manje Celtic je uspio doći do pobjede.

Rezervista Edouard je nakon samo dvije minute igre napravio sjajan prodor u kaznenom prostoru domaćih i sjajnim udarcem postavio konačnih 2:3. Celtic je ostao na prvom mjestu sa 67 bodova, dok sada drugoplasirani Rangers ima devet bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi