Šta ovo znači za Šimunovića? Celtic želi pojačanje iz Zvezde

Savić na meti prvaka Škotske

Šta ovo znači za Šimunovića? Celtic želi pojačanje iz Zvezde

Sudeći prema pisanjima škortskih i srpskih medija, šestostruki uzastopni prvak Škotske Celtic će na ljeto krenuti po pojačanja u odbrani.

Celtic se ozbiljno zanima za 27-godišnjeg stopera Crvene zvezde Vujadina Savića, koji ove sezone igra odlično u dresu beogradskog kluba. Navodno su Brendan Rodgers i Uprava kluba iz Glasgowa spremni izdvojiti 1.5 milion eura za njega, a ostaje da se vidi hoće li Zvezdi to biti dovoljno.

Vujadin Savić je u bliskoj prošlosti bio na meti još nekih evropskih klubova, a spominjao se i interes Lyona. Tokom karijere je igrao za Bordeaux, Sheriff, Dynamo Dresden i Arminiju Bielefeld, a jedno vrijeme je bio član i Watforda za koji nikada nije odigrao nijedan meč.

Celticova potraga za novim stoperom može značiti i kraj za Jozu Šimunovića na Celtic Parku. Bh. reprezentativac se i zimus dovodio sa odlaskom u englesku Premier ligu, što će vjerovatno uslijediti na kraju sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti