Celtic ostao bez "turbo pogona", kapiten vjeruje da će se to itekako osjetiti

"Nedostajat će nam Burkeova brzina"

Celtic ostao bez "turbo pogona", kapiten vjeruje da će se to itekako osjetiti

Šampion BiH FK Sarajevo će u prvom pretkolu Lige prvaka odmjeriti snage sa škotskim velikanom Celticom.

Prva utakmica će se odigrati 9. jula na Koševu, a u glavni grad naše države sa ekipom Celtica neće doputovati Oliver Burke.

Riječ je o igraču koji je zimus stigao u Celtic na posudbu iz West Bromwich Albiona do kraja sezone i od kojeg se u Glasgowu puno očekivalo.

Ipak, 22-godišnji krilni napadač nije opravdao očekivanja. Imao je svijetlih momenata, ali je njegova epizoda u Celticu uglavnom smatrana neuspješnom, pa ni pregovora oko eventualnog produženja saradnje nije bilo.

Burkeova posudba je već završila (neslavno), pa se on vratio u svoj matični WBA. Ipak, kapiten Celtica Scott Brown smatra da će njegovoj ekipi u novoj sezoni, pa tako i mečevima sa Sarajevom, itekako nedostajati Burkeova brzina. Inače je riječ o jednom od najbržih igrača na Otoku.

"Nikada se ne zna, trener Lennon će možda u novoj sezoni igrati sa dvojicom u napadu. Tu opciju smo probali sa Eduardom Odsonneom i Oliverom Burkeom. A Burke će nam sigurno nedostajati, ta brzina koju on posjeduje da prođe iz linija protivnika kada oni pokušavaju sa presingom. Leigh (Griffiths) također ima nešto od toga, uvijek želi igrati na ramenu defanzivca kako bi mogao stvoriti što više šansi", izjavio je Brown.

Iako je Oliver Burke tokom proteklih pola godine često igrao i kao centarfor, postigao je samo četiri gola u dresu Celtica, a navijače škotskog kluba je ponajviše nervirao bespotrebnim komplikovanjem i "fintama" pred protivničkim golom.

"Nevjerovatno... Najbrži igrač sa kojim smo ikada igrali? Vjerovatno da", komentarisali su sposobnosi Olivera Burka krajem prošle sezone njegovi saigrači iz WBA Naser Chadli i Matt Philipps, pa je jasno da njegova brzina 'nije šala' i da bi svakako bio problem i za odbranu Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovako, prva Lennonova opcija u vrhu napada mogao bi biti Leigh Griffiths, koji se vratio nakon što je bio prisiljen napraviti kratku pauzu od fudbala zbog privatnih problema.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi