Sarajevo i Celtic prvu utakmicu igraju na Koševu!

Dogovorena zamjena domaćinstva

Sarajevo i Celtic prvu utakmicu igraju na Koševu! · Zvanično

E. Čaušević

FK Sarajevo u prvom pretkolu Lige prvaka igra protiv slavnog škotskog kluba Celtica.

Žrijeb nije imao milosti prema prvaku Bosne i Hercegovine, te će Sarajevo dobilo najtežeg mogućeg protivnika. Prva utakmica trebala se igrati u Glasgowu 9. jula, no odlučeno je da će se to ipak desiti na Koševu.

Kako je pisao sinoć SportSport.ba klubovi su se dogovorili da se prvi meč igra na Koševu o meču su obavijestili i UEFA-u. Danas je bordo tim na zvaničnoj stranici potvrdio da će se prva utakmica igrati na njihovom stadionu.

"Prvi meč trebao je biti odigran u Glasgowu, međutim zbog administrativnih procedura koje zahtijeva organizacija putovanja u Škotsku, dogovorena je zamjena domaćinstva. Tako će se prva utakmica odigrati 9. jula na stadionu Asim Ferhatović Hase, a revanš susret sedam dana kasnije u Glasgowu", saopštio je bordo klub.

Treba dodati da je na kraju jučerašnjeg žrijeba u Nyonu ovaj par imao velike sreće jer će poraženi iz ovog duela na kraju direktno ići u treće pretkolo Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

FK Sarajevo saznao potencijalnog rivala u drugom pretkolu Lige prvaka

Danas je klub s Koševa saznao i potencijalnog protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka. Bordo tim će, ako eliminiše škotkskog velikana Celtic, u drugom pretkolu igrati protiv pobjednika duela Nome Kalju - Škendija.

Prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka igraju se 23. i 24. jula, dok su revanši na rasporedu 30. i 31. istog mjeseca. Sarajevo bi u slučaju prolaza prvu utakmicu igralo na Koševu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
0:6 - TIRNEY, TIRNEY, ODSONE, TIRNEY, SIMUNOVIC, ODSONE
0 14
Analiticar
To znaci da ne moraju niti ici u Skotsku jer ce vec u Sarajevu da prime 5-6 komada! A to je dobra vijest za cetnickog pobratima i velikog zvezdasa usrefa usru musemica jer ce tako moci u Beograd da gleda Zvezdu!
0 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi