Celtic predstavio pojačanje: Novi igrač tvrdi da je bolji tehničar od svojih rođaka -  Lukakua
Foto: Celtic FC

A i brži je...

Celtic predstavio pojačanje: Novi igrač tvrdi da je bolji tehničar od svojih rođaka - Lukakua

Celtic se sprema za novu sezonu, a prvi izazov za škotskog velikana bit će gostovanje na Koševu u okviru prvog pretkola Lige prvaka.

Slavni škotski klub se polako, ali sigurno pojačava za novu sezonu, a posljednja akvizicija Celtica je 24-godišnji Boli Bolingoli-Mbombo.

Transfer ovog fudbalera je još ranije najavljen, a kasno sinoć je potvrđen.

Boli Bolingoli-Mbobo je u Celtic stigao iz bečkog Rapida za nešto manje od 3.5 miliona eura, a sa svojim novim klubom je potpisao ugovor u trajanju od četiri godine.

"Nevjerovatan je osjećaj biti dijelom Celticove porodice. Nadam se da ću moći pomoći klubu da osvoji još titula... Jedva čekam da zaigram u Ligi prvaka na ovom stadionu pred ovim navijačima... Ja sam ofanzivan igrač, volim imati loptu u nogama. Celtic igra takav fudbal, također. Sada moram pokazati svoje kvalitete i izboriti se za svoje mjesto", izjavio je Bolingoli-Mbombo nakon potpisivanja ugovora sa Celticom.

Inače, Bolingoli-Mbombo je rođen u Kinšasi (glavni krad DR Kongo), ali ima belgijsko državljanstvo. Također, njegovi rođaci su puno poznatiji belgijski reprezentativci Romelu i Jordan Lukaku.

Bolingoli-Mbombo, za razliku od Romelua Lukakua koji je napadač, može pokrivati sve pozicije uz lijevu aut liniju, te je dosta ofanzivniji od Jordana, a u nedavnom razgovoru za britanski The Sun je govorio upravo o svojim rođacima.

"Oni su malo snažniji od mene, ali mislim da sam ja najbolji tehničar u porodici... Nema puno sličnosti među nama, a ja sam vjerovatno brži od njih", izjavio je Bolingoli-Mbombo, pa nastavio:

"U biti smo potpuno različiti, ali smo svi dobri igrači na svoj način. Čujem se sa Romeluom, čestitao mi je kada sam prije par godina debitovao u Ligi prvaka. Naravno da bih u budućnosti volio biti uspješan poput svojih rođaka i igrati za velike klubove kao i oni".

Inače, Bolingoli-Mbombo je ponikao u Club Bruggeu iz kojeg je 2017. godine stigao u Rapid za nešto manje od milion eura.

Bolingoli-Mbomboa na djelu možda vidi već publika na Koševu u utorak kada će Celtic gostovati kod FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
OVAJ POTPIŠE UGOVOR I VEC CELTIC NA NJEGA RACUNA U UTAKMICU PROTIV TORPEDA, A VAMO OVI KOMEDIJAŠI SE BRINU HOCE LI DOBITI VIZE ZA POJEDINE IGRACE DA NE SPOMINJEM PRAVO NASTUPA HIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHI
0 6
Affan
ove sto su doveli igrat ce ih u pocetnih 11 15%?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi