Celtic u problemima pred Sarajevo: Jedan od najboljih nakon osam godina rekao zbogom!

Lustig najavio kraj, sljedeća stanica - Gent

Celtic u problemima pred Sarajevo: Jedan od najboljih nakon osam godina rekao zbogom!

E. Škorić

Bliže se mečevi prvog pretkola Lige prvaka, a Celtic iako veliki favorit, ima određenih problema pred duele sa FK Sarajevo.

Bh. prvak nije imao sreće prilikom žrijeba, pošto je dobio najtežeg mogućeg rivala, ali ga je sreća potom malo i pogledala, pošto je ovaj par izabran kao "sretni gubitnik" i poraženi tim umjesto u drugo, ide u treće pretkolo Evropske lige.

U Sarajevu su svjesni snage i veličine narednog i prvog evropskog protivnika, ali potajno na Koševu živi nada uz prepoznatljivu floskulu da je "lopta okrugla" i da je "u fudbalu sve moguće".

U međuvremenu Celtic bi mogao da ostane bez iskusnog švedskog beka Mikaela Lustiga, pošto mu ističe ugovor, a želi ga dovesti belgijski Gent.

Problem je nastao kada je Šveđanin želio novi trogodišnji ugovor, dok mu je Celtic bio spreman ponuditi samo godinu dana govora.

"Mika se odlučio preseliti negdje drugdje, ali to je apsolutno njegovo pravo, te se stvari događaju, ali to ni na koji način neće umanjiti zasluge što je postigao kao igrač Cetica", rekao je menadžer Celtica Neil Lennon.

Lustig je osam godina proveo u Celticu u koji je došao 2012. iz Rosenborga i osvojio je čak 16 trofeja u Škotskoj.

"Nisam imao pojma koliko će mi ovaj klub i sve što dolazi s njim značiti kad sam potpisao prije sedam i pol godina", napisao je Lustig na Instagramu.

"Vrijeme je da ja i moja obitelj krenemo dalje, započnemo novo poglavlje u životu. Napraviti post na Instagramu nije dovoljno da izrazim moje osjećaje i misli o situaciji. Želim samo zahvaliti svima s kojima sam imao čast susresti se i raditi u Celticu svim igračima i osobljem. Sjećanja će ostati sa mnom zauvijek. Hvala svima vama što ste učinili Glasgow domom za mene i moju obitelj sve ove godine. Nikada neću zaboraviti vašu podršku. Nadam se da ćemo se uskoro vidjeti. Definitivno ću se vratiti!", poručio je Lustig.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukoliko vas zanima klađenje na pretkola europskih natjecanja, 1xBet kladionica nudi visoke kvote i odličan bonus doborodošlice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi