Celticu zvanično titula, slavni klub ispao iz lige!

FS Škotske insistira na odigravanju Kupa

Celticu zvanično titula, slavni klub ispao iz lige!

Admin Čaušević

Škotska profesionalna fudbalska liga (SPFL) je danas donijela i zvaničnu odluku da se završi ligaški dio takmičenja pa je tako Celtic po deveti put u nizu postao prvak. 

Zvanična odluka donesena je danas nakon što se 12 klubova prošle sedmice dogovorila kako nije moguće nastaviti prvenstvo.

Konačni raspored na tabeli kreiran tako što je u obzir uzet prosječan broj osvojenih bodova na osnovu odigranih utakmica.

To znači da je iz lige ispao slavni Hearts, dok je jedina promjena bila u odnosu na 13. mart kada je prvenstvo prekinuta zamijena pozicija St Johnstonea koji je završio šesti te tako preskočio Hibernian.

Osim devete u nizu Celtic je ujedno stigao do 51. titule u klupskoj historiji završivši na tabeli ispred najvećeg rivala Rangersa.

Iz SPFL su poručili da će ova odluka omogućiti da se klubovima uplati oko 7 miliona funti kako bi mogli funkcionisati u teškom periodu. Proces isplate će početi odmah poručio je direktor takmičenja Neil Doncaster.

Ipak, ovo ne znači i definitivni kraj fubalske sezone jer FS Škotske planira da se odigraju mečevi Kupa. Trenutno je to takmičenje zaustavljeno u polufinalu. Polufinalni parovi su Hearts - Hibernian i Celtic - Aberdeen.

Top Komentari

SarajevoFC
Čestitamo našim prijateljima iz Škotske odbranu titule. Za koji dan ili za koju sedmicu, svejedno, iz Škotske stiže uzvratna čestitka za novog/starog prvaka BiH – FK Sarajevo!
5 4
EdwinPol
Jedino ispravno rjesenje.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi