Centar slavio nad Brotnjom na krilima sjajnog Jelića

Premijer futsal liga BiH

Centar slavio nad Brotnjom na krilima sjajnog Jelića

Samir Mlaćo

U derbi susretu 4.kola Premijer futsal lige BiH snage su sinoć u Gradskoj dvorani u Čitluku odmjerili MNK Brotnjo Premier SK i MNK Centar iz Sarajeva, a gosti su slavili rezultatom 5:3 (3:0).

Domaći su nešto bolje otvorili susret, stvorili dvije sjajne prilike preko Kristijana Pantića i Ante Galića, ali je Bahrudin Omerbegović bio nesavladiv te još jednom dokazao  svoje kvalitete. Gosti su poveli u devetoj minuti preko Bilala Jelića, da bi minutu kasnije isti igrač pogodio za 2:0. U 17.minuti novi pogodak, opet je Jelić nadmudrio Andrijana Dujmovića za 3:0, te se sa ovim rezultatom i otišlo na pauzu.

Nastavak utakmice donosi rani pogodak Gorana Kneževića za 3:1 i slavlje domaćih navijača, ali u 31.minuti vlastitu mrežu trese kapiten domaćih Matej Čilić i pitanje pobjednika već tada je bilo riješeno. Za 5:1 pogodio je u istoj minuti Nermin Kahvedžić, a domaći do kraja samo uspijevaju postići dva pogotka preko Ante Galića i Kristijana Pantića.

Treba istaći da je ovaj susret protekao u veoma fer i korektnoj  atmosferi kako na tribinama tako i na terenu, a sjajnim dijeljenjem pravde svoj doprinos istoj dala je i sudijska trojka Igor Puzović iz Travnika, te Alen Velić i Almir Bašić, obojica iz Bugojna.

Centru je ovo bila četvrta pobjeda iz isto toliko odigranih susreta ove sezone čime su Sarajlije još jednom potvrdile da su neprikosnovene kada je futsal u našoj zemlji u pitanju.

MNK Brotnjo  Premijer SK – MNK Centar Sarajevo 3:5 (0:3)

Gradska dvorana u Čitluku. Gledalaca: 400. Sudije: Igor Puzović (Travnik), Alen Velić (Bugojno), Almir Bašić (Bugojno). Delegat: Mehmed Varupa (Travnik).

MNK Brotnjo Premier SK: A. Dujmović, Pantić, Čilić, Galić, Grgić. Na klupi: Ž.Šego, R.Šego, S. Dujmović, V. Prusina, Livaja, Knežević, A.Prusina. Trener: Jure Kordić.

MNK Centar: Omerbegović, Mršo, Jusić, Radmilović, Kahvedžić. Na klupi: Seferović, Salčin, Nuhanović, Sipović, Handžić, Pitić, Jelić, Buljubašić. Trener: Josip Lokmer. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi