Cesar Azpilicueta produžio ugovor sa Chelseajem

Do 2022. godine

Cesar Azpilicueta produžio ugovor sa Chelseajem · Zvanično

Španski fudbaler Cesar Azpilicueta zvanično je produžio ugovor sa Chelseajem do 2022. godine.

Azpilicueta je 2012. godine 'na mala vrata' stigao na Stamford Bridge iz Marseillea, a kroz godine je izrastao u kapitena i, već sada se može reći, jednu od legendi ovog kluba.

Dva nastupa nedostaju Azpilicueti da dođe do cifre od 300 odigranih utakmica za Chelsea i tako postane tek sedmi strani fudbaler sa takvim dostignućem u Chelseaju. Na dosadašnjih 298, ovaj desni bek je postigao osam golova i upisao 36 asistencija.

"Cesar je jedan od naših najdugovječnijih fudbalera i njegov profesionalizam je nešto što nas oduševljava sve ove godine. Ovo produženje ugovora znači da će Azpilicueta provesti punu deceniju u Chelseaju, a nadamo se da će i u naredne četiri godine imati ovoliko uspjeha kao i do sada", rekla je klupska direktorica Marina Granovskaia.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za vrijeme boravka u Chelseaju, Cesar Azpilicueta (29) je osvojio dvije titule u Premier ligi, po jedan FA Kup, Liga kup i Evropsku ligu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi