Igrač Monaca ušutio Messijeve kritičare: PSG nikad nije vidio takvog igrača!

Bivši Messijev saigrač

Igrač Monaca ušutio Messijeve kritičare: PSG nikad nije vidio takvog igrača!

E. Ganibegović

Monaco je prošlog vikenda razbio PSG u derbiju 29. kola Ligue 1. Bilo je 3:0. 

Dva gola za tim iz Kneževine postigao je Ben Yedder, a jedan je dodao rezervista Volland. Utakmicu je zbog povrede propustio veznjak domaćeg tima Cesc Fabregas.

Upravo je Španac komentarisao zvižduke koje su Lionel Messi i Neymar dobivali kada god dodiju loptu, zvižduke od naravno nezadovoljnih navijača PSG-a.

"Na kraju dana, govorimo o igraču koji je tek stigao, a kojeg PSG nikada nije vidio. Nikada u svojoj historiji nisu imali igrača te razine", rekao je veznjak Monaca u intervjuu za Marcu ne odobravajući stav kritičara.

"Bolje je biti zahvalan i podržati ga, nego ga zgnječiti. Jer on je igrač koji vam, ako ne u ovoj, može pružiti veliku radost sljedeće godine. Uglavnom, to je ono što svi žele. Za mene je Messi najbolji igrač u historiji. Barem najbolji kojeg sam vidio i s kojim sam se igrao", poručio je Fabregas i prisjetio se zvižduka koje su dobili Messi i Neymar:

"To je jako ružno. I Camp Nou je meni zviždao, znam što to znači. Stvara se trenutak napetosti da igrači shvate da su trebali učiniti više ili da navijač nije zadovoljan ovim ili onim. Ali iskreno, mislim da bi tijekom utakmice trebali podržati svoje igrače."

"Da zvižde prije, kada objave imena  na stadionu ili na kraju utakmice bilo bi savršeno. Ali ono što su Messi i Neymar prošli tijekom utakmice, svaki put kad bi dotakli loptu... Ponavljam, jako je ružno", zaključio je Fabregas.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lionel Messi je u tekućoj sezoni za PSG na 26 utakmica postigao tek sedam golova, ali je i dodao 11 asistencija. 

Inače, Messi i Fabregas se odlično poznaju iz vremena kada su igrali za Barcelonu. Zajedno su na terenu bili na 123 utakmice na kojima su jedan drugom namjestili 26 golova.

Top Komentari

Mostarac94
Ne kontam po cemu je Messi u losoj sezoni? 18 tekma 10 asistencija 2 gola.. izgubili od Reala jer je Benzema odigrao tekmu sezone da nije prosli bi bez promljenog gola
3 1
rabodimis
Sreca pa ih je izgubljeni PSG-Messi naucio sta je fudbal.. Susic, Ronaldinho.. sta su oni znali.. Kad je Pape Argentince na nos bacao i kicme im lomio ni jedan nije bio ni u planu..
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije