Poslije sunca dođe kiša: Najteže dvije sedmice u karijeri Donnarumme

Je li moglo gore?

Poslije sunca dođe kiša: Najteže dvije sedmice u karijeri Donnarumme

E. Ganibegović

Italijanski golman Gianluigi Donnarumma proživljava možda i najgori period u karijeri.

Nakon što je ljetos s Italijom ostvario veliki uspjeh osvajanjem Evropskog prvenstva gdje je proglašen i za najboljeg golmana, uslijedio je transfer iz Milana u PSG.

S francuskim "dream teamom" krenuo je u pohod na za taj klub toliko željeni trofej Lige prvaka, ali ove sezone mogu zaboraviti na to.

Sve je bilo dobro do sredine drugog poluvremena revanš utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida.

PSG je imao ukupno vodstvo od 0:2, ali onda se ukazao fantastični Karim Benzema i s tri gola ih izbacio iz takmičenja.

Nakon toga uslijedio je novi težak poraz za PSG i nova tri gola u Donnaruminoj mreži, poraženi su u derbiju od Monaca 3:0, ali s obzirom na to da će vjerovatno osvojiti Ligue 1, to neće predstavljati neki problem za Gigija.

Najteži udarac definitivno je doživio prije dvije noći.

Njegova Italija je u Palermu u polufinalu baraža za Mundijal u Kataru dočekala Sjevernu Makedoniju i bila veliki favorit, ali baš kao i 2017. godine odlučio je jedan gol u baraži i Azzuri drugi put uzastopno neće vidjeti Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon 32 pokušaja Italije od čega je čak 16 bilo blokirano od strane borbenih Makedonaca, Aleksandar Trajkovski je potegao jedan šut u 92. minuti koji je završio iza leđa Donnarumme za šok u Italiji.

Definitivno, trebat će mu mnogo vremena da se oporavi od emotivnih šokova u posljednje vrijeme koje je proživio na golu PSG-a i Italije.

Top Komentari

koraj
Dollarumma!!!
5 0
denimen9
Navas je Kepke za ovog cigića.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi