Opet će zaplakati: Emotivna poruka Piquea će ganuti do suza
Plakao je nakon svoje posljednje utakmice, a vjerovatno će i kada bude čitao Cescovu poruku.

Fabregas se oglasio

Opet će zaplakati: Emotivna poruka Piquea će ganuti do suza

Eldar Ganibegović

Iskusni španski defanzivac Gerard Pique iznenada je objavio kraj karijere koju je zvanično završio sinoć. Plakao je na oproštaju, a vjerovatno će opet kada bude čitao poruku svog bivšeg saigrača.

Pique je sinoć protiv Almerije igrao 83 posljednje minute u svojoj karijeri, a gotovo sto hiljada navijača ga je ispratilo ovacijama.

Nekoliko sadašnjih i bivših saigrača Gerarda Piquea objavilo je poruke na društvenim mrežama nakon objave odlaska u mirovinu, a posebno se izdvojila ona igrača italijanskog Comoa, Cesca Fabregasa.

On je objavio emotivno pismo i dodao nekoliko fotografija s Piqueom iz raznih faza njihovih karijera.

"Naša priča je počela prije 26 godina u Barcinoj školi, u prijateljskoj utakmici gdje si već nosio broj tri i gdje si se već istakao iznad svih ostalih. Ostalo je historija.

Oglasi

Priča puna radosti i ponekog razočaranja, ali iznad svega puna poštovanja i ljubavi koje se ne može ispričati riječima. Ovo što sam doživio u ovih 26 godina mogu reći da je velika sreća i privilegija.

Imamo milion zajedničkih fotografija, ali ovo je ona koju osjećam bliskom svojoj duši i volio bih da mogu sada ponovno proživjeti taj trenutak, zagrliti te i reći "Hvala" što si sa mnom na ovom putovanju sa svime posebnim", napisao je Cesc Fabregas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Fabregas je dijete Barcelone za koju je odigrao 151 utakmicu uz 42 gola i 50 asistencija između 2011. i 2014. godine.

Piquea što se tiče, on će se sada posvetiti nekim drugim stvarima u životu, prije svega rješavanja pitanja skrbništva nad djecom nakon razlaza sa Shakirom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi