Prvo suze, a onda maženje na Camp Nou Piquea i njegove nove djevojke

Kamere sve snime

Prvo suze, a onda maženje na Camp Nou Piquea i njegove nove djevojke

E. Škorić

U subotu navečer bilo je dosta emocija na kraju susreta Barcelona - Almeria, pošto se Gerard Pique oprostio od svog voljenog kluba. Bilo je suza, a kasnije se Pique mazio sa svojom djevojkom Clarom Chiom.

Nekoliko dana ranije Pique je šokirao nogometnu javnost kada je saopštio da će nakon utakmice s Almerijom završiti svoju veliku karijeru.

Pique se ove sezone nije previše naigrao, a i kada je bio na terenu nije blistao. Kap koja je prelila čašu kod njega bili su zvižduci od navijača na Camp Nou koje je nedavno dobio, te je to presudilo da napusti Barcelonu.

Na krjau se gopodski ponio, oprostio klubu čak 30 miliona eura, a svi na kultnom stadionu na kraju su mu aplaudirali, dok je on plakao uz emotivan govor.

Kasnije su ga kamere snimile kako grli svoju novu partnericu, Claru Chiju, koja je s tribina ispratila njegov kraj. Dok se mazio sa djevojkom s kojom je zamijenio Shakiru, tribijne su već uveliko bile prazne. Ujedno je ovo bila prva slika ili snimak Piqueove nove djevojke na stadionu Barcelone.

[instagram]https://www.instagram.com/reel/CkmiUNFgLKE/?utm_source=ig_embed&ig_rid=35ec663c-39de-45c2-b44a-3a5d4f4d3855[/instagram]

Oglasi

Piqueov oproštaj ispratila je i pobjeda Barcelone protiv Almerije rezultatom 2:0, a golove su postigli Dembele i de Jong.

Pique je u Barcelonu stigao kao desetogodišnjak 1997. godine, ali je 2004. preselio u Manchester United. Četiri godine kasnije Josep Guardiola ga je vratio u Barcelonu, gdje je izgradio nogometno ime i postao jedan od najvažnijih igrača ponosa Katalonije.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CkmJBfTAMIO/[/instagram]

Upisao je 615 nastupa za Barcelonu, osvojivši osam titula La Lige i tri Lige prvaka. Na međunarodnoj sceni osvojio je Svjetsko prvenstvo 2010. i Euro 2012. godine sa Španijom čiji dres je oblačio 102 puta. Pique se smatra jednim od najboljih defanzivaca svoje generacije.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CkNQazMAmYD/[/instagram]

U međuvremenu Shakira i Pique su sve bliže konačnom dogovoru. Nakon mukotrpne i javne borbe bivšeg para nakon razlaza, sve upućuje na to da su advokatski timovi obje strane napokon našli zajednički jezik u obliku dogovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kolumbijska pjevačica, u međuvremenu, nastavlja sa svojom muzičkom karijerom. Njene nove pjesme "Te felicito" i "Monotonia" postigle su ogroman uspjeh, a analizirajući tekstove jasno je da su posvećene upravo Piqueu.

Slavni par je raskinuo u junu ove godine, a veza im je počela još 2010. godine na Svjetskom prvenstvu. Imaju dvoje zajedničke djece Milana i Sašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi