Cesena u teškoj situaciji: Đurić je morao biti prodan!

Klubu potrebna četiri miliona

Cesena u teškoj situaciji: Đurić je morao biti prodan!

Midhat Šljivak

Bh. napadač Milan Đurić uskoro bi trebao postati član engleskog drugoligaša Bristol Cityja.

Korpulentni fudbaler bi u narednim satima trebao završiti transfer iz Cesene u Englesku, a italijanski tim je bio prinuđen da proda bh. napadača.

Oni se nalaze u izuzetno teškoj financijskoj situaciji, štoje potvrđeno iz rukovodstva kluba.

"Treba nam četiri miliona da završimo prvenstvo. Sve kritike oko prodaje igrača su neosnovane, jer niko ne zna s kolikim problemima se susrećemo. Klub prolazi kroz teške trenutke", rekao je tehnički direktor kluba Rino Foschi.

On je izrazio veliko žaljene što će ostati bez Milana Đurića. Tvrdi da se njegov odlazak neće moći nadomjestiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo prodati igrače kako bismo isplatili igrače i tako izbjegli kazne. Đurić? Nedostajaće nam mnogo. Niko takvog igrača ne može zamijeniti", rekao je Foschi.

Đurić je u Ceseni ove sezone postigao šest pogodaka, a klub će se do kraja sezone boriti za opstanak. Trenutno su na 18. poziciji u Seriji B i za sada se nalaze na mjestu koje vodi u doigravanje za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije