Česi izabrali novog selektora

Zamjena za Jarolima

Česi izabrali novog selektora

Nogometni savez Češke uspješno je okončao potragu za novim selektorom.

Nakon što je prije nekoliko dana raskinut ugovor sa Karelom Jarolimom, za novog selektora je, kako je zvanično saopšteno, izabran 56-godišnji Jaroslav Silhavy koji je potpisao ugovor do kraja sljedeće godine.

Silhavy je dobro poznato ime u češkoj nogometnoj javnosti. Posljednji angažman je imao u praškoj Slaviji, a u prošlosti je već imao priliku raditi u reprezentaciji, tačnije kao pomoćnik Karelu Bruckneru u periodu od 2003. do 2008. godine.

Prvi put kao selektor Silhavy će reprezentaciju Češke voditi u oktobarskim mečevima Lige nacija sa Ukrajinom i Slovačkom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U igri za klupi Češke je, podsjetimo, još bio sadašnji selektor U-21 reprezentacije Vitezslav Lavicka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi