Često ih zovu izdajnicima: Znate li ko je sve igrao i za United i za Arsenal?

Često ih zovu izdajnicima: Znate li ko je sve igrao i za United i za Arsenal?

Robin van Persie

Edmir Škorić

Iako su ljuti rivali decenijama, Manchester United i Arsenal znali su i trgovati, a dokaz tome je i trampa između Alexisa Sancheza i Henrikha Mkhitaryana.

Jedan od najvećih transfera na relaciji United - Arsenal posljednjih 20-ak godina.

Holandski napadač je u Arsenalu igrao od 2004. do 2018. godine, zabio je čak 132 gola na 279 nastupa, a onda je potpisao za Manchester United.

U Arsenalu je bio kapiten, a onda je u Manchester otišao i osvojio titulu, te je bio najbolji strijelac lige. Za Crvene vragove je u 59 nastupa dao 38 golova.

Naravno, navijači Arsenala nikada mu nisu oprostiji izdaju i prelazak u redove rivala baš u vrijeme kada im je bio potreban.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi