Često ih zovu izdajnicima: Znate li ko je sve igrao i za United i za Arsenal?

Cole, Welbeck, Van Persie, Silvestre...

Često ih zovu izdajnicima: Znate li ko je sve igrao i za United i za Arsenal?

Edmir Škorić

Iako su ljuti rivali decenijama, Manchester United i Arsenal znali su i trgovati, a dokaz tome je i trampa između Alexisa Sancheza i Henrikha Mkhitaryana.

Tako je, dakle, United pustio Armenca na Old Trafford, a u suprotnom je pravcu stigao Čileanac. Naravno, jasno je da je United bolje prošao u ovome, ali je i doplatio novac, a u prilog im je išla činjenica da Sanchezu ističe ugovor na ljeto i da ga nije htio produžiti.

Saga je tako završena večeras i klubovi su predstavili velika pojačanja. Nije ovo prvi put da neko iz jednog, pređe u redove drugog engleskog velikana. Ili da prije ili kasnije zaigra u redovima omraženog protivnika. 

Sada ćemo se prisjetiti nekih majstora koji su mijenjali dres Arsenala za Unitedov ili obrnuto. U listu, naravno, nećemo uključivati Sancheza i Mkhitaryana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, činjenica da je, unatoč Arsenalovoj bogatoj prošlosti i veličini, ipak United dobivao bolje igrače.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi