Četiri države žele zajedničku organizaciju EP

Skandinavci se udružuju

Četiri države žele zajedničku organizaciju EP

Fudbalski savezi Danske, Norveške, Finske i Švedske u petak su objavili da će poslati zajedničku kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu 2024. ili 2028. godine.

Ispred Fudbalskog saveza Danske obratio se predsjednik Jasper Moller, koji je istakao da je ta ideja nastala tokom kongresa FIFA-e u Cirihu prošle sedmice.

"Mi, kao skandinavske zemlje, imamo niz zajedničkih vrijednosti i interesa. Među njima je i fudbal, pa stoga želimo zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva", rekao je Moller, te dodao:

"Na tu ideju smo došli spontano ali smatramo da nije neizvodiva. Bit ćemo ustrajni, želja zaista postoji".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Norveška je bila domaćin Evropskog prvenstva 1992. godine, dok će Danci biti jedna od 13 država koje će ugostiti EURO 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi